Beyond burger

Scandic var den första hotellkedjan i Europa att erbjuda en klimatsmart och hundra procent växtbaserad burgare på menyn – nu tar vi nästa steg med Beyond Burger Summer Edition.

Årets sommarburgare – 100 % växtbaserad

2018 introducerade vi den hundra procent växtbaserade burgaren Beyond Burger på våra menyer, och nu har vi valt att bygga 2019 års sommarburgare på samma fantastiska råvara. Resultatet är Beyond Burger Summer Edition, skapad av Johan Klässbo på Scandic Klarälven i Karlstad.

Beyond Burger Summer Edition är en hundra procent växtbaserad burgare med toppings bestående av krispsallad, ostcréme, frasig panko, rostad lök och relishdressing med sting. Den serveras med persilje- och gräslökssaltade pommes frites och finns att beställa på alla våra svenska hotell från den 21 juni 2019.

Beyond Burger – många års forskning

Beyond Burger är gjord av enkla, snabbväxande och färska växtbaserade ingredienser. Ärtor ger proteinet, rödbetor ger den röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse ger saftighet. Burgaren är full med protein (20 g), vitaminer, mineraler, antioxidanter och omegas och helt fri från soja, gluten och kolesterol.

Bakom produkten ligger den amerikanska tillverkaren Beyond Meat som efter många års forskning har tagit fram världens första växtbaserade burgare. Företaget Beyond Meat startades av Ethan Brown som haft som utgångspunkt i att på snabbast möjliga sätt påverka miljön, och det är via det som serveras på tallriken. Företaget stöttas av investerare som Bill Gates och Leonardo Dicaprio med flera. Läs mer om Beyond Meat och om exakta ingredienser och näringsinnehåll i Beyond Burger.

#beyondburgeratscandic