Heta frukosttrender

Bland det bästa som finns är att få njuta av en extra lång och frukost tillsammans med familjen eller vännerna, eller båda.

Härliga frukost

Många tycker att just frukosten är höjdpunkten med att bo på hotell. Och visst är det lyxigt, att få utforska en stor uppdukad frukostbuffé med allt från nybakat bröd och brieost till pannkakor och äggröra. 

Thomas Fankl, är mat- och dryckesansvarig på Scandic. Här delar han med sig av sin syn på de senaste frukosttrenderna.

Nyttig frukost

Fröer, gryn, smoothies och massor av frukt är de hetaste frukosttrenderna just nu enligt Thomas Fankl. Även den stora hälsotrenden märks så klart i hur folk vill ha sin frukost. Gröt har också blivit populärt och på Scandics frukostbuffé finns en grötstation med topping som färska bär och granola. Långt från den klassiska gröten med sylt.

– Nu ser man verkligen att gästerna tittar efter andra alternativ. Och benämningen hälsosamt är så väldigt individuell, styrkan med en frukostbuffé är att du kan avgöra och välja vad som är hälsosamt för dig, säger Thomas. 

Gluten- och laktosfri frukost

En annan trend är att efterfrågan på laktos- och glutenfritt ökar för varje år. Det är viktigt att alla får samma frukostupplevelse, oavsett allergier eller om man väljer att äta veganskt.

– För oss är det oerhört viktigt att ge alla gäster en god frukostupplevelse. Vi lyssnar på våra gäster och blir glada när vi får feedback. Det har gjort att vi nu har flera varianter av glutenfritt bröd, laktosfria produkter, risdryck och veganska pålägg, bland mycket annat. Dessutom utökar vi hela tiden med nya ekologiska och kravmärkta produkter, säger Thomas.

Stämningsfull frukost

En riktigt bra frukost handlar enligt Thomas – vars arbete är att se till att gästerna får just detta – om att skapa en upplevelse för alla fem sinnen.

– Frukost är inte bara mat, det handlar även om musiken som spelas, att det är rätt bestick och att det doftar gott i frukostmatsalen. Om alla sinnen får en upplevelse blir det en riktigt god frukost, säger Thomas. Något att ta fasta på även när du bjuder på frukostbuffé hemma.