Baka spröda och frasiga börek till helgen

Unna dig en extra lyxig frukost till helgen och baka dina egna börek, turkiska filodegsrullar. Det här receptet med spenat, persilja och fetaost ger dig en härlig, spröd börek som är mjuk och saftig på insidan.

Ingredienser

6 portioner

  • 1 paket filodeg
  • 2 ägg
  • 1 dl olja
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 200 g fetaost
  • 1 knippe bladpersilja, och gärna lite spenat
  • Salt och peppar
  • Sesamfrön

Du behöver

  • Visp
  • Borste
  • Ren kökshandduk

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 180 °C.

2. Vispa ihop ägg, olja, mjölk och yoghurt, tillsätt en nypa salt och peppar.

3. Blanda fetaosten med den finhackade persiljan och spenaten.

4. Placera filodegen under en fuktig duk.

5. Borsta äggblandningen på hela ena sidan av degen. Lägg fyllningen strax under mitten och vik. Pensla på varje hörn. Rulla ihop och lägg bitarna på en plåt täckt med bakpapper. Pensla igen och strössla på sesamfrön.

6. Grädda i mitten av ugnen tills dina börek är gyllene och knapriga, i ca 30 minuter.

7. Smaklig måltid!

8. Om det blir något över kommer det att smaka gott nästa morgon också. Värm på den i en teflonpanna på medelvärme i 3–4 minuter. Vänd ofta.