Vanliga frågor just nu

Denna sida uppdateras löpande med frågor och svar.Vanliga frågor och svar

Snabblänkar till frågor om:

Gästsäkerhet och rutiner

Vad händer på hotellet om en gäst insjuknar i covid-19 under sitt hotellbesök?

Scandic följer de riktlinjer och rekommendationer som kontinuerligt kommuniceras från lokala hälsovårdsmyndigheter och alla medarbetare på alla hotell får löpande del av ny information om Covid-19. Scandics medarbare är alltid väl rustade att ta hand om olika situationer som uppstår på hotellet.

Förändringar på hotellen

Serveras frukost på Scandic?

Ja frukost serveras och ingår i de flesta rumsbokningarna. På alla våra hotell i Sverige serveras vår frukostbuffé men vi erbjuder även en frukostbox som du kan äta på ditt rum eller som takeaway om du önskar. För att förhindra trängsel på hotellen får du boka en slottid för frukostbuffén, det gör du på hotellet vid ankomst. 

Håller restaurangerna öppna?

Justeringar kring restaurangernas öppettider kan förekomma, på respektive hotells webbsida kan du se aktuella öppettider. Det finns alltid en lättare meny i hotellets shop. Om du vill veta vad som gäller för just ditt besök så kontakta gärna oss på hotellet direkt, du hittar hotellets telefonnummer och mejladress på hotellets webbsida. Fika i samband med konferenser serveras i mötesrummet alternativt på buffé och lunchbuffén ersätts med tallriksservering.

Håller pool, relax och gym öppna?

Ja, de håller öppna men begränsningar i antalet besökare per gång kan förekomma om utrymmet är begränsat. Detta för din och alla våra gästers säkerhet. Mer information får du när du checkar in. Om ett enstaka hotell behöver stänga pool, relax eller gym på grund av underhåll eller renovering så informerar vi om det på hotellets webbsida. 

Hålls lekrummen öppna?

Vi tar det säkra före det osäkra och avvaktar med att öppna lekrummen tillsvidare. Istället kan ditt hotell tipsa om barnvänliga och spännande aktiviteter i närområdet, och de restauranger som håller öppet har alltid minst ett barnvänligt alternativ på menyn.

Kommer Scandic stänga några hotell?

På grund av rådande situation har vi valt att tillfälligt stänga några av våra hotell. Alla gäster som har bokat en vistelse under den tillfälliga stängningen kommer kontaktas och bli erbjuden ett rum på ett närliggande Scandichotell, eller annat alternativ.

I dagsläget är alla våra svenska hotell öppna. För att se om ditt hotell är stängt kan du besöka vår sida där vi har samlat information om tillfälligt stängda hotell. 

Möten och konferenser på Scandic

Är det okej att arrangera möten och konferenser för fler än 8 personer på Scandic?

Ja. Vi kan ta emot grupper större än 50 personer för möten och konferenser så länge de är stängda för allmänheten. Den regeln är oförändrad sedan 29 mars 2020. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70, 150 eller 300 anställda om hänsyn tas till de grundläggande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Regeringen. På Folkmyndighetens webbsida kan du besvara frågor och göra en enkel riskbedömning