Vanliga frågor just nu

Denna sida uppdateras löpande med frågor och svar.Vanliga frågor och svar

Snabblänkar till frågor om:

Gästsäkerhet och rutiner

Vad händer på hotellet om en gäst insjuknar i det nya coronaviruset under sitt hotellbesök?

Scandic följer de riktlinjer och rekommendationer som kontinuerligt kommuniceras från lokala hälsovårdsmyndigheter och alla medarbetare på alla hotell får löpande del av ny information om Covid-19. Scandics medarbare är alltid väl rustade att ta hand om olika situationer som uppstår på hotellet.

Förändringar på hotellen

Serveras frukost på Scandic?

Ja frukost serveras och ingår i de flesta rumsbokningarna. Under rådande omständigheter har vi anpassat vår frukost på våra hotell i Sverige och erbjuder en frukostbuffé eller en god frukostbox för den som önskar detta. På varje hotells webbsida ser du vilka frukostalternativ som erbjuds för det unika hotellet. 

Frukosten kan med fördel tas med och ätas utomhus eller på hotellrummet. Självklart serveras både kaffe och te till frukosten och det finns laktosfria, glutenfria och veganska alternativ att förbeställa. 

Håller restaurangerna öppna?

Justeringar kring restaurangernas öppettider kan förekomma, på respektive hotells webbsida kan du se aktuella öppettider för restaurangen. Det finns alltid en lättare meny i hotellets shop. Om du vill veta vad som gäller för just ditt besök så kontakta gärna oss på hotellet direkt, du hittar hotellets telefonnummer och mejladress på hotellets webbsida. Fika i samband med konferenser serveras i mötesrummet alternativt på buffé och lunchbuffén ersätts med tallriksservering.

Håller pool, relax och gym öppna?

Ja, de håller öppna men begränsningar i antalet besökare per gång kan förekomma om utrymmet är begränsat. Detta för din och alla våra gästers säkerhet. Mer information får du när du checkar in. Om ett enstaka hotell behöver stänga pool, relax eller gym på grund av underhåll eller renovering så informerar vi om det på hotellets webbsida. 

Kommer Scandic stänga några hotell?

På grund av rådande situation har vi valt att tillfälligt stänga några av våra hotell. Alla gäster som har bokat en vistelse under den tillfälliga stängningen kommer kontaktas och bli erbjuden ett rum på ett närliggande Scandichotell, eller annat alternativ. Vi ber om ursäkt för de komplikationer detta kan komma att medföra och hoppas på er förståelse i denna extraordinära situation. ​

I dagsläget är alla våra svenska hotell öppna. För att se om ditt hotell är stängt kan du besöka vår sida där vi har samlat information om tillfälligt stängda hotell. 

Möten och konferenser på Scandic

Är det okej att arrangera möten och konferenser för fler än 8 personer på Scandic?

Ja. Vi kan ta emot grupper större än 50 personer för möten och konferenser så länge de är stängda för allmänheten. Den regeln är oförändrad sedan 29 mars 2020. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70, 150 eller 300 anställda om hänsyn tas till de grundläggande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Regeringen. På Folkmyndighetens webbsida kan du besvara frågor och göra en enkel riskbedömning

Medlemsförmåner Scandic Friends

Är Scandic Friends-medlemmar fortfarande lika viktiga under denna ansträngda period?

Våra medlemmar är otroligt viktiga för oss, varför vi har gjort en rad förändringar som vi hoppas kommer ge mervärde till dig som medlem. Ju högre nivå i Scandic Friends du har desto högre mervärde får du.

Vad kan intjänade poäng användas till förutom bonusnätter? 

För närvarande har Scandic Friends-medlemmar möjlighet att använda poäng för bonusnätter. Vi utvecklar ständigt vårt lojalitetsprogram och vi hoppas att inom en snar framtid kunna dela nya och spännande sätt för våra lojala medlemmar att spendera och lösa in poäng.

LEKRUM

På grund av den rådande situationen har vi tillfälligt anpassat vårt koncept som vänder sig till alla gästande barn. Alla barn får en present vid incheckningen och vissa hotell erbjuder också Sigges tipsrunda. Vi tar det säkra före det osäkra och avvaktar med att öppna lekrummen tillsvidare. Istället kan ditt hotell tipsa om barnvänliga och spännande aktiviteter i närområdet, och de restauranger som håller öppet har alltid minst ett barnvänligt alternativ på menyn.