Telefondagis

Innan ni kliver in i ert mötesrum kan det vara bra att etablera lite grundregler för att mötet ska bli så effektivt som möjligt. Varför inte börja med att lämna bort telefonen så att ni kan fokusera på mötet utan att bli distraherade?

Boka ett möte

Ogiltigt antal
Detaljer
Kontaktperson måste fyllas i
E-post måste fyllas i Ogiltig e-postadress
Telefon måste fyllas i Ogiltigt telefonnummer
Ogiltigt format

Fokusera bättre utan mobil

För många har mobilen i det närmaste blivit en förlängning av den egna kroppen. Har vi den inte i handen, ligger den i fickan eller max en armlängd bort, för att vi ständigt ska kunna agera när andan faller på: googla något du plötsligt undrar över, kolla om du fått några likes på insta eller spela ett spel. 

Det här beteendet ger dig tillfredställelse i stunden eftersom det triggar hjärnans belöningssystem. Men i längden stör det koncentrationen och det kan ta upp till 25 minuter att återfå fokus på det du höll på med. Att lägga undan mobilen med jämna mellanrum är därför en bra idé. Till exempel när du ska in ett möte eller workshop. Därför har vi tagit fram ett telefondagis, där deltagarna kan lämna in sin telefon innan mötet och hämta ut den efteråt. Du får mer närvarande deltagare som inte frestas att störa sig själva eller kollegorna genom att med jämna mellanrum dyka ner i telefonen.

Hantverk från Indien

Vårt telefondagis har tillverkats av hantverkare i Indien med någon form av funktionsnedsättning. Genom samarbete med MESH (Maximising Employment to Serve the Handicapped) och IM (Individuell Människohjälp) kan de försörja sig på sitt hantverk.