Konferens på Vasateatern

Efter flera års varsam renovering öppnade Vasateatern upp sina portar lagom till hösten. Eventchefen Monicmonica Hallberg hoppas att teatern, numera en del av Scandic Grand Central, blir en mötesplats för både kultur och näringsliv.

Mötesförfrågan

Ogiltigt antal
Detaljer
Kontaktperson måste fyllas i
E-post måste fyllas i Ogiltig e-postadress
Telefon måste fyllas i Ogiltigt telefonnummer
Ogiltigt format

Historik från sent 1800-tal

Vasateatern startade sin verksamhet 1886 och är en av Stockholms äldsta privatteatrar. Många stora svenska skådespelare, däribland Jarl Kulle, Inga Tidblad och Gösta Ekman den äldre, har uppträtt på dess scen genom åren. Den sistnämnde drev dessutom teatern i början av 1930-talet och satte sin prägel på verksamheten.
– Det sägs att hans ande fortfarande spökar här, säger Monica Hallberg.

Efter dryga seklet av framgångar bommande Vasateatern igen i mitten av 2000-talet och det var länge osäkert om den någonsin skulle öppna igen. När kvarteret byggdes om till Scandic Grand Central 2009 såg både fastighetsägaren och hotellets ledning potential i lokalen – men:
– De hade aldrig sett något liknande, allt var extremt nedgånget och man tvekade över kostnaderna.

Återställning av den forna glansen

Samtidigt talade originalutseendet och läget i staden, ett stenkast från Centralstationen, för renovering. Under nästan två år arbetade konservatorer och andra experter för att återställa Vasateaterns forna glans, med sina iögonfallande målningar, kristallkronor och färgsättning.
–Man har lyckats få fram alla gamla detaljer, vilket skapat en subtil ”one of a kind” atmosfär. Det är en förlängning av känslan i de gamla Vasakvarteren, som ju har en historia av teaterkvarter.

En del av hotellet

Teatern, nu en del av hotellet, har även upprustats modern ljud- och ljusteknik för att smidigt kan ställa om från kulturevenemang till företagsevent. Här ryms upp till 800 personer, beroende på evenemang.
–Teatern är verkligen en flexibel multiarena för alla typer av arrangemang för företaget. Konferenser, middagar eller varför inte en egen gala? Den unika atmosfären kommer på köpet säger Hallberg.

Flera kända svenska artister är redan inbokade för shower på Vasateatern under hösten. Först ut är magikern Joe Labero, som uppträder varje helgslut november ut. Även Magnus Uggla har förlagt en höstshow på teatern och nya artister annonseras varje vecka. Detta ger en unik möjlighet att få guldkant på konferensen, menar Hallberg:
–Har man en produktion etablerad i huset under en längre period finns det möjligheter att boka in exempelvis Labero-showen under de dagar teatern arrangerar konferenser. Tänk vilken häftig avslutning det kan bli på konferensen.