Matkreatörerna på Scandic

På Scandic tror vi starkt på idén att maten du äter påverkar hur bra resultat du får av ditt möte. Nu har vi tagit den insikten till en ny nivå då vi introducerar bättre mat för alla.

Boka ett möte

Ogiltigt antal
Detaljer
Kontaktperson måste fyllas i
E-post måste fyllas i Ogiltig e-postadress
Telefon måste fyllas i Ogiltigt telefonnummer
Ogiltigt format

Mat som gör ditt möte smartare

Wienerbröd eller Omega-3? Koffein eller fiber?

Viss mat gör att vår kognitiva förmåga briljerar, medan andra inte alls har den effekten. På Scandic tror vi starkt på idén att maten du äter påverkar hur bra resultat du får av ditt möte. Nu har vi tagit den insikten till en ny nivå då vi introducerar Better food.

Kan mat verkligen påverkar din hjärnkapacitet?

Ja, det ligger faktiskt något i det. Din hjärna gillar att äta helt enkelt, och den föredrar mat med mycket bränsle, som goda fetter och antioxidanter. Ju bättre vi äter, desto bättre presterar vi. Det är därför som vi nu introducerar vårt nya matkoncept, Better food, som utgår ifrån att varje mål mat är skräddarsytt för att passa just ditt mötes behov. 

”Om du har ett kreativt möte så är det viktigt att maten har mycket färger och smaker – för att hjälpa dig att tänka.” Jason Berridge – kock.

Så om du planerar ett kreativt möte kan det vara en riktigt bra idé att lägga till lite färgglada grönsaker till maten. Visste du att avokado, utöver att det är ett smakrikt tillskott till din tallrik, är laddat med vitaminer, protein och fetter som är bra för hjärtat? Studier har gång på gång visat att enkelomättade fetter hjälper blodcirkulationen, vilket är avgörande för bra hjärnkapacitet.

Något annat som är bra för att göra dig pigg och alert är lax. Varför? Jo, för det är rikt på Omega-3 – fettsyror som kan förstärka hjärnförmågan genom att bland annat förbättra minne och reaktionstid. Idag är det lätt att förstå att våra föräldrar inte var helt ute och cyklade när de sa åt oss att äta mer fisk (och lax i synnerhet).

Många av oss åt även choklad när vi var yngre, och det borde vi faktiska fortsätta göra (det stämmer, nyttig mat behöver inte vara tråkig!). Choklad har precis rätt mängd koffein och är fullproppat med antioxidanter som hjälper kroppen att neutralisera och göra sig av med fria radikaler.

Med rätt ingredienser är det rätt så uppenbart att vem som helst kan maximera vad man får ut av sitt möte. Och med rätt meny så kan du vara så bra som bara möjligt.