F & B Manager om hur nya utmaningar ger mer energi

Marcos Campos, Food & Beverage Manager, Scandic Continental, Sverige.

Marcos Campos har över tio års erfarenhet från restaurang- och hotellbranschen. På Scandic var han souschef och köksmästare innan han axlade ansvaret för Food & Beverage-verksamheten på ett hotell. Idag arbetar han som Food and Beverage Manager på Scandic Continental i Stockholm.
Sin största utmaning som Food & Beverage Manager var när Scandic Victoria Tower skulle starta upp verksamheten. 
– Vi började från början med rekrytering av personal och att sätta upp alla rutiner. Det blev en utmanande och rolig resa genom Scandics olika verksamheter och avdelningar.

Vad är bra service för dig?

– Att få göra en person glad är bra service för mig. Det kan räcka med en liten sak, att du bjuder på en kopp kaffe eller hämtar en tidning till någon som sitter och väntar. Det är lätt att glömma att det är de små sakerna som gästen kanske kommer ihåg mest.

Vad är en bra arbetsplats för dig?

– Nummer ett är att det är bra stämningen, har du bra medarbetare så trivs du med det mesta. Det handlar så klart också om att trivas med arbetsuppgifterna. Jag får energi av att hitta nya utmaningar, det är därför viktigt att sätta upp mål. Vi som är chefer måste ha rätt inställning och kunna lösa problem och ge bra feedback till våra medarbetare.

Varför skulle du rekommendera Scandic som arbetsplats?

– Det är ett stort företag som ger många möjligheter till personlig utveckling. Och tycker du om att jobba med människor är hotell definitivt något för dig.

Vilka kvaliteter tycker du är viktiga hos dina medarbetare?

– Du måste ha känsla för service, vara positiv och öppen. Du vet vad du är bra på och vad du behöver jobba på. Det är ok att inte kunna allt så länge du vågar be om hjälp. Vi ska bilda ett team tillsammans så jag måste ha personal jag kan lita på.

När har du roligt på ditt jobb?

– Nästan jämnt, skulle jag säga. Jag trivs när det är mycket att göra, när det rullar på och alla är alerta och det syns att folk har roligt och hjälps åt. Jag tror att vi är många som fungerar som allra bäst när det är högt tempo.

Hur ser du på möjligheterna till personlig utveckling hos Scandic?
– Jag tycker att det fungerar väldigt bra. Men det handlar också om din inställning, möjligheter finns det alltid, men tar du dem inte så kommer de och går.