IRONMAN Hamburg 2019

Söndagen den 28 juli 2019 står Hamburg än en gång värd för en av världens största idrottshändelser: IRONMAN 2019 kommer till Hansastaden tillsammans med 2 500 toppatleter!

IRONMAN Hamburg 2019

En av världens tuffaste idrottstävlingar återvänder till Hamburg den 28 juli 2019. Vid IRONMAN 2019 kommer 2 500 atleter att tävla i ett triathlon i toppklass rakt genom Hamburg.

Längs hela IRONMAN Hamburg-rutten kommer besökare att kunna uppleva spänningen som omger IRONMAN Hamburg. Det kommer att vara massor på gång, särskilt vid växlingsområdena och eventcentret på marknadstorget vid stadshuset. Eventets mittpunkt är marknadstorget vid stadshuset, med mållinjen och en IRONMAN-expo, men även växlingsområdet vid Ballindamm och atleternas trädgård vid St. Peterskyrkan.

IRONMAN Hamburgs tävlingsbana

IRONMAN börjar vid Alsterkajen på Jungfernstiegpieren. Deltagarna simmar totalt 3,8 km i två simvarv och passerar både inre (Binnenalster) och yttre (Außenalster) Alstersjön. Loppet fortsätter sedan till cykel efter växlingsområdet vid Ballindamm. Den 90 km långa cykelbanan går i två varv. Start i stadskärnan via Hamburg Marknad och hamnen, vidare ut på Vierlande- och Marschlandes landsbyggd med höjdpunkter som Hohendeicher-sjön och Zollenspiekers båthus. 

Den sista etappen av IRONMAN triathlon är den 42,2 km långa löpdelen runt inre och yttre Alstersjöarna och Hamburg centrum.

 

Du hittar banans exakta rutt här:

Tävlingens officiella hotell – Scandic Hamburg Emporio

Scandic Hamburg Emporio ligger bara en hundradels maraton från start- och mållinjen för Hamburg IRONMAN. Härifrån är bara tio minuter till alla viktiga start-, växlings- och målområden.

Hos oss kan du dra nytta av följande fördelar:

  • Frukostbuffé – Söndagen den 28 juli 2019 kommer vi att servera vår nyttiga Scandic-frukostbuffé redan kl. 04.00.
  • Shop – Det finns en shop i alla våra hotell där du kan köpa presenter, mindre snacks eller en kaffe att ta med.
  • WiFi – Konstant fritt wifi utan jobbiga sladdar.
  • PressReader – Du får fri tillgång till över 5 000 tidningar och magasin under vistelsen hos oss.
  • Utcheckning online – Slipp köer vid utcheckningen genom att använda vår självutcheckningstjänst.
  • Gym och bastu – Du kan hämta dig efter loppet i vår dambastu eller gemensamma bastu.
  • Plats för din cykel – Du kan ta med dig cykeln upp på rummet. Här finns det gott om plats, och den står även säkert.
  • Parkering – Ett garage med 74 platser kan nås direkt från hotellet och ligger bara 400 meter bort. Det finns även ett till parkeringshus med 700 platser (observera att vi inte kan reservera parkering åt dig).
  • Nära till allt – specialistcykelaffärer, studior där du kan få en avkopplande massage samt de bästa löpbanorna och inomhuspoolerna: allt finns i närheten av hotellet, och vårt kompetenta team i receptionen hjälper gärna till med tips.

 

Också i Frankfurt am Main...

Skulle du vilja delta i Mainova IRONMAN European Championship Frankfurt den 30 juni 2019? Passa då på att bo på Scandic Frankfurt Museumsufer som ligger nära eventet. 

 

 

Logotypen är det registrerade varumärket för World Triathlon Corporation. Användning är tillåten.