IRONMAN Hamburg 2020

Söndagen den 6 september 2020 står Hamburg än en gång värd för en av världens största idrottshändelser: Vid IRONMAN 2020 kommer tusentals toppatleter att samlas i Hansastaden, och du har chansen att se tävlingen på plats.IRONMAN Hamburg 2020 

En av världens tuffaste idrottstävlingar återvänder till Hamburg den 6 september 2020. Vid IRONMAN 2020 kommer tusentals atleter att tävla i ett triathlon i toppklass genom Hamburg efter intensiv träning. 

 

Längs IRONMAN Hamburg-rutten kommer besökare att kunna uppleva festligheterna kring IRONMAN Hamburg och följa den spännande tävlingen. Det kommer att vara massor på gång, särskilt vid växlingsområdena och eventcentret på Hamburger Rathausmarkt. Hamburger Rathausmarkt är evenemangets mittpunkt med mållinjen och IRONMAN-utställningen. Det finns även mycket att se i närheten vid växlingsområdena vid Ballindamm och atleternas trädgård vid St. Peterskyrkan.

 

IRONMAN Hamburgs tävlingsbana

IRONMAN börjar vid Alster, på piren vid Jungfernstieg. Deltagarna simmar totalt 3,8 km i två varv och passerar både den inre (Binnenalster) och den yttre (Außenalster) Alstersjön. Loppet fortsätter sedan till cykel efter växlingsområdet vid Ballindamm. Cykelbanan går i två varv med en total sträcka på 90 km. Från stadskärnan kommer deltagarna att cykla genom Hamburgs Großmarkt och hamnen till Vierlande- och Marschlandeområdet. Hohendeicher-sjön och Zollenspiekers Fährhaus är ett par av banans höjdpunkter. Den sista etappen av IRONMAN triathlon är 42,2 km löpning runt de inre och yttre Alstersjöarna och Hamburg centrum.

Du hittar den exakta rutten här:

Tävlingens officiella hotell – Scandic Hamburg Emporio

Scandic Hamburg Emporio ligger bara ett hundradels maraton från start- och mållinjen för Hamburg IRONMAN. Härifrån är bara tio minuter till alla viktiga start-, växlings- och målområden.

Hur du bokar

Välj helt enkelt önskat ankomstdatum och antal personer i bokningsfönstret för ”Scandic Hamburg Emporio” ovan. Så fort du klickar på ”Se rum och priser” kan du påbörja bokningen!

Hos oss kan du dra nytta av följande fördelar:

  • Frukostbuffé – Söndagen den 6 september 2020 kommer vi att servera vår nyttiga Scandic-frukostbuffé så tidigt som kl. 04.00. 
  • Pastabuffé – se till att kolhydratladda! Kvällen före tävlingen serverar vi pasta från 18.00. Ät pastan så som du vill ha den, med eller utan sås, vegetarisk, vegansk eller med kött – allt för att du ska kunna starta tävlingen full av energi.
  • Shop – Du hittar Scandic-shoppen på alla våra hotell. Här kan du köpa snacks, kaffe och presenter dygnet runt.
  • Fritt wifi – Obegränsad tillgång till internet utan extra kostnad.
  • PressReader – Fri tillgång till över 5 000 tidningar och magasin.
  • Utcheckning online – Slipp köerna i receptionen genom att checka ut online.
  • Gym och bastu – Efter loppet kan du hämta dig i vår dambastu eller gemensamma bastu.
  • Plats för din cykel – Du kan ta med dig cykeln upp på rummet. Det finns gott om plats, och din cykel är i säkert förvar. 
  • Parkering – Ett garage med 76 platser kan nås direkt från hotellet (observera att vi inte kan reservera parkeringsplatser). 
  • Nära till allt – Specialistcykelaffärer, studior där du kan få en avkopplande massage samt de bästa löpspåren och inomhuspoolerna: allt finns i närheten av hotellet, och vårt kompetenta team i receptionen hjälper gärna till med tips. 

Logotypen är ett registrerat varumärke för World Triathlon Corporation. Användning är tillåten.