Museer i Frankfurt

Den här mångfacetterade bankmetropolen är full av överraskningar med sitt breda utbud av lättillgängliga kulturevenemang. Från de gamla mästarna och modern konst till natur och teknik, stadens otaliga museer tar dig med på en underhållande resa genom kultur- och vetenskapshistorien. Vi har sammanställt en lista med Frankfurts mest populära museer.Copyright MMK 1 des MMK Museum für Moderne Kunst Frankfurt am Main. Foto von Axel Schneider

Städel-museet

Frankfurts kanske mest berömda museum lämnar alltid ett bestående intryck med sin blotta mängd av konstverk från alla perioder av de senaste 700 åren. Städel-museet visar en mängd olika skulpturer, målningar och fotografier från sin samling av historisk och modern konst. Se till att inte missa de många, ständigt föränderliga utställningarna under din upptäcktsfärd genom museets korridorer.

KOMMUNIKATIONSMUSEET

Kommunikationsmuseet ger dig en spännande inblick i gårdagens, dagens och morgondagens kommunikation. Utöver de många interaktiva utställningarna som man kan experimentera med, gör barnens verkstad på översta våningen det här museet till ett av de mest populära utflyktsmålen för hela familjen.

Naturmuseum Senckenberg – Senckenberg naturhistoriska museum

Tysklands största naturhistoriska museum är också väl värt ett besök med barn. Den imponerande presentationen av dinosaurieskelett räcker för att tappa hakan. Men förutom dinosaurier finns det även många andra naturfenomen och djur att upptäcka här, inklusive världens största samling av fåglar. 

Museum für Moderne Kunst – museet för modern konst

Det här internationellt berömda museet för samtidskonst har en stor samling av modern och samtida konst, bland annat målningar, skulpturer och performancekonst med verk av Andy Warhol och Roy Lichtenstein. MMK Museum für Moderne Kunst är ständigt aktuellt med utställningar av global betydelse.

Tyska filmmuseet

Ett måste för alla filmälskare: Tyska filmmuseet låter dig kika in bakom kulisserna i Hollywood och andra filmstudior. Här kan besökare lära sig om dåtida och nutida filmteknik och få nya, djupgående insikter om regissörernas och producenternas verktygslådor. De många interaktiva utställningsföremålen gör en utflykt till tyska filmmuseet till ett av de mest underhållande museibesöken i Frankfurt.

Bara en kort promenad bort

Den som kommer till Frankfurt kan knappast undgå att besöka något av dess många berömda museer. Det största antalet museer i Frankfurt ligger längs den fantastiska promenad som har gett Scandic Frankfurt Museumsufer dess namn. Museumsufer ligger alldeles mittemot hotellet och bara en kort promenad från floden Mains stränder.