Hotell i Stockholm

Vår huvudstad kallas ibland Nordens Venedig; byggd på öar, omgiven av Mälarens vatten. Njut av den moderna storstadens kultur och nöjen, med Gröna Lund, ABBA the Museum, Fotografiska och Moderna Museet. För att resa tillbaka i tiden, besök Gamla Stans medeltida gränder, Skansen eller Vasamuseet.

Våra hotell i Stockholm

I Stockholm har vi hela 27 hotell, varav 14 ligger i innerstan. Hotellen har olika karaktär och design. Häng med på en liten guidning för att hitta rätt! 

Bo på ett signaturhotell för en unik upplevelse

Vill du uppleva en fläkt av 20-talets flärd och elegans, mitt i shoppingkvarteren, bokar du rum på Haymarket by Scandic.

På livsstilshotellet Downtown Camper by Scandic möts natur och storstad, det är en plats för urbana upptäckare. Som hotellgäst kan du utan kostnad ta del av våra dagliga aktiviteter, allt från löpträning och yoga till wellness-workshops och inspirationsföreläsningar.

 

I citykärnan hittar du även följande pärlor:

Scandic Grand Central har en tydlig musikprofil med livesessions och en egen teater. Det är en livlig samlingspunkt med New York-känsla, belägen nära Centralstationen och de stora shoppingstråken.

Scandic Continental är beläget mitt emot Centralstation och utmärker sig med restaurangen The Market och takbaren Capital som är en av stockholmarnas favoritställen sommartid. 

Scandic Klara ligger intill Hötorget och serverar stans godaste mackor, värda en omväg. 

Missa inte gemytliga Scandic No. 53 som ligger mitt på Kungsgatan och ruvar på en ljuvlig innergård som inte syns från gatan, men som passar utmärkt att dricka cava på. 

Scandic Norra Bantorget och Scandic Upplandsgatan ligger granne med varandra och här bor du mitt i stan men med ett lite lugnare läge än många av de andra cityhotellen. 

Mot Gamla Stan...

Promenerar du Drottninggatan bort från city kommer du till Gamla Stan och här ligger ett mysigt litet hotell i en gränd, nämligen Scandic Gamla Stan. Känn historiens vingslag när du vandrar omkring i din "nya stadsdel". 

... och vidare upp på Söder

Från Gamla Stan är det inte många steg till Slussen på Söder, här ligger Scandic Sjöfartshotellet med sin strålande utsikt över Stockholms inlopp och en takbar som man gärna återbesöker. 

Promenerar du istället upp för Götgatsbacken hamnar du så småningom på Medborgarplatsen på Söder och där ligger Scandic Malmen, som har en välbesökt bar.

Ta båten istället!

Skulle du istället tagit Djurgårdsfärjan från Slussen kan du gå av vid Djurgården och Gröna Lund. Här hittar du anrika Scandic Hasselbacken, en vacker byggnad med tillhörande trädgård. 

Lockar Stureplan och Östermalm? 

Precis intill Stureplan hittar du Scandic Anglais. Hit går stockholmarna gärna på after work. Sommartid tar de hissen till sjunde våningen och Terrassbaren. Vintertid går de gärna till Bar 101 en trappa upp. 

Ett lite lugnare alternativ, på andra sidan Humlegården, är Scandic Park. 

 

Hotell utanför city

Norr om stan

I Solna, strax utanför stan ligger Scandic Järva Krog. Här bor du nära E4 och Sveriges största köpcentrum - Mall of Scandinavia.

I Kista finns en välbesökt mässa, en business park och galleria. Här kan du bo i Scandic Victoria Tower, ett landmärke signerat arkitektbyrån Wingårdhs, eller på mysiga Scandic Kista

Åk lite längre på E4, mot Arlanda och du hamnar i Upplands Väsby. Här har vi två hotell, Scandic Infra City är lämpat för kongresser, konferenser och stora tillställningar. Scandic Upplands Väsby är ett gemytligt hotell med jacuzzi. 

På gemytliga Scandic Täby bor du bekvämt nära E18 och Täby Centrum.

Vill du ha gott om plats i rymliga rum, kunna ta ett morgondopp eller besöka spa utan att lämna hotellet? Då är Scandic Star Sollentuna hotellet för dig! Beläget intill Sollentuna Centrum och pendeltåget mot stan

Söder om stan

Granne med Stockholmsmässan och pendeltåget in till city ligger Scandic Talk. Här vill du inte missa att ta hissen upp till sky baren. 

Vill du besöka Sveriges näst äldsta IKEA (i en byggnad inspirerad av Guggenheim-museet i New York), studsa loss på Bounce, eller shoppa på SKHLM? Då ska du checka in på Scandic Kungens Kurva eller Scandic Skärholmen

Lidingö och Värtahamnen

Scandic Foresta ligger granne med Millesgården - den berömda skulptören Carl Milles hem och museum. Här har du en vacker sjöutsikt och vy över Stockholm.

På andra sidan vattnet, i Värtahamnen, ligger Scandic Ariadne. Här har du nära till Stockholms alla sevärdheter. Du vill inte missa utsikten från skybaren!