Shahin Najafi

Shahin Najafis musik är en fusion mellan folkmusik, jazz, rock och blues. Texterna är samhällskritiska, idag lever han i exil och fortsätter sprida sitt budskap på turnéer världen över. 27 oktober kommer han till Vasateatern.

Boka biljetter här!

Shahin Najafi på Vasateatern

Shahin Najafis musikaliska resa började i tonåren med akustiskt gitarrspel – klassiskt såväl som flamenco. Därefter har vägen slingrat sig fram mellan olika genrer – rock, underground, rap, hip hop – för att i dag landa i en fusion mellan folkmusik, rock, jazz, och blues. Musikstilarna har med andra ord skiftat och gått in i varandra. Något som däremot har varit konstant hela vägen är de samhällskritiska texterna, som präglas av Shahins politiska aktivism, i synnerhet relaterad till fattigdom, våld, censur, homofobi och kvinnoförtryck i det iranska samhället. De samhällskritiska texterna har skapat stor kontrovers i Iran – så pass stor att han 2004 tvingades fly hemlandet. 2012 släpptes den samhällskritiska, satiriska låten Naghi, som anses förolämpa en imam, och som ledde till att Shahin fick en dödsfatwa uttalad mot sig.

Idag är Shahin Najafi bosatt i Tyskland och fortsätter att sprida sina fredliga budskap på turnéer världen över. Shahins uppseendeväckande historia har riktats stor uppmärksamhet i lokala och internationella medier. I mars 2017 framträdde han för första gången sedan flykten från Iran återigen i Mellanöstern, vilket har återgetts som ett historiskt ögonblick i medier som Associated Press, The New York Times, Washington Times, NBC, The Times Israel och Jerusalem Online.

Konserten är ett samarbete Riksteatern och Farhang Förening

Åldersgräns 18 år

 

Boka biljetter här!