Grand Central – where the streets write the stories

Grand Central by Scandic är Scandics senaste signaturhotell som tillsammans med nyöppnandet av Vasateatern i September bildar ett one-of-a-kind-hotell med 391 rum, teater, restauranger och barer. Grand Central är hotellet som alltid verkar ha legat där och som för tankarna till SOHO och Broadway.

Scandics senaste signaturhotell är här

I en av de mest urbana delarna av Stockholm, där stadens liv pågår 24 timmar om dygnet, hittar du en liten bit av New York. I den storslagna byggnaden från 1885 där man känner historien i väggarna och som även inhyser den anrika Vasateatern, har vi låtit oss inspireras av teatrarna och scenerna i det kulturvänliga området. Detta är ett naturligt nav för events och händelser.

Vasateatern öppnar för spektakulära events

Hotellets egen teater, Vasateatern, är en magnifik plats där både svenska som internationella artister spelar. Här får du uppleva det senaste som Stockholm har att erbjuda inom musik och kultur. Dessutom är det ett perfekt ställe för alla slags events från konserter och filmpremiärer till konferenser och andra kulturella uppträdanden.

En ny bartenderservice inom en snar framtid

Hotellet kommer att introducera en In-Room Bartender som under fredagar och lördagar kan komma och knacka på dörren med en klassisk bartendervagn. Ett bra tillfälle att förfriska dig innan middagsplanerna? Det blir inte mer festligt än så.

Musik, kultur och design

Flera dagar i veckan fylls hotellets olika scener med allt från akustiska spelningar till DJ-gig, stora som små. Här kommer ofta redan vid entrén att mötas av hotellets egna house-dj Opolopo som snurrar plattor vid den nybyggda lobbyscenen. På Grand Central finns även inslag av fotokonst och designutställningar. Inredning och materialval har hämtats från teatervärlden och är noga utvalda. Grand Centrals egna doftserie med toner av grape och citron finns på alla rum.

Utvalda smaker till frukost  

Snart kan du här beställa en omelett, toppings och smaker variera beroende på säsong och utbud.  Och vi serverar dig kaffe och te vid ditt bordet, allt för att du ska få en njutbar morgonstund med maximal avkoppling.  Som vanligt hittar du ekologiska och hälsosamma alternativ i vår rikliga frukostbuffé.

 

En concierge på väg

Inom en snar framtid kommer du som hotellgäst kunna konferera med hotellets alldeles egen Lifestyle Concierge som guidar dig rätt till alla events och ställen i stan – även de mest hemliga.

Boka en höstweekend i nöjets tecken

På Grand Central by Scandic bor du nära allt som Stockholm har att erbjuda. Njuta av modern skandinavisk mat och lyssna på levande musik.