Swinging Wednesdays

Upplev en intim cocktailklubb från en svunnen tid. Rennie Mirro med sitt Little big Band sätter upp show i Haymarkets bar, Americain. Kom förbi och smaka på en exotisk cocktail och transporteras till dåtidens Havanna när du lyssnar på tonerna från storbandsjazz.

Exotisk cocktailklubb

Upplev en intim cocktailklubb från en svunnen tid. På scenen står Rennie, sippar på sin Manhattan, rättar till flugan och så ett leende. Han tittar på orkestern, sitt Little Big Band, och hör hur kapellmästaren räknar in. Här finner du oliver i drinkglasen och ostronfat på bardisken.

"På 50/60-talet hade Stockholm likt New York eller Las Vegas barer du gick till för ett par cocktails och en schysst show med livemusik i smoking. Detta är en hyllning till den eran, både musikaliskt och estetiskt. Att få göra det i en mörk bar bland cocktails och sorl dit folk sökt sig för en kul kväll utan att behöva betala inträde är körsbäret i drinken."

Rennie Mirro

Som morgonljus i Havanna

Första låten, Let The Good Times Roll, är programförklaringen. Fyra swingin'-takter in har vi förflyttat oss till en tid då The Rat Pack var ikonerna och cigarettröken låg tät över bardiskarna.

Det är känslan av en sen kväll i ett ökenlandskap längs The Strip eller en tidig morgon i Havanna. Här finns inga bekymmer, folk dansar medan svettdropparna tittar fram i pannan och i cocktailbaren jobbar bartendern för högtryck.

Varje onsdag

Den hyllade och ständigt aktuelle Rennie Mirro med sitt Little Big Band & Friends spelar varje onsdag i Haymarkets Bar Americain. 

FAKTA

När: Onsdag 26 oktober, Onsdag 2 november, Onsdag 9 november, Onsdag 16 november, Onsdag 30 november, Onsdag 7 december, Onsdag 14 december

Var:
Bar Americain på Haymarket by Scandic, adress Hötorget 13-15

Öppettider:
  Klockan 11-01

Show:
 Startar 21.00

Pris: Gratis entré