Återvunnet i baren

Croissanter, skalen från ananas, smör och cappucinoskum. Det är några av de överblivna råvaror som ges nytt liv istället för att slängas. Nu lägger Haymarket i en extra växel för att minska matsvinnet.

Överblivna råvaror blir drinkar

I baren Paul's på Haymarket gör man just nu ett tre månader långt experiment där det dagliga svinnet från hotellet ses över. Fantastiska drinkar skapas av råvaror som i vanliga fall skulle gå till spillo. Vad sägs till exempel om drinken "Forgotten Coffee on a Stem" som innehåller sirap gjord på överblivna croissanter? Eller "Clarified Chai Latte" som gjorts på cappucinoskum som silats över natten.  

Haymarket jobbar aktivt med hållbarhet och miljöarbete. Förhoppningen är att man efter tre månader ska kunna fortsätta med tänket att ta vara på överblivna råvaror.

- Nu har vi chansen att testa oss fram under projektets gång, samtidigt som våra gäster kan uppleva utvecklingen i lugn och ro. Tanken är att så småningom kunna implementera det mesta i vår resterande drift och att vi då har kunskapen om hur vi ska gå tillväga för bästa resultat säger Christian Grevius, barchef på Paul's.

Baren har öppet tis-tors