Rhye

Få projekt kan beskrivas som lika intima, personliga och nära som Rhye. Med en genomtänkt estetik, produktioner som är lika mjuka som nakna och Mike Milosh sensuellt sköra stämma har Rhye angripit indievärlden från ett helt nytt håll. 28 mars 2018 spelar de på Vasateatern.

Rhye, som består av producenten Robin Hannibal och sångaren Mike Milosh, skapar ljudbilder som berör vartenda känselspröt. Nyligen vaknade projektet åter till liv efter en tids dvala med singelsläpp, och under 2018 kommer det att komma ett helt nytt album signerat Rhye. 

Rhye inledde sin karriär med två mystikomsusade singlar och estetiskt hänförande videos. Dessa följdes till slut upp av debutalbumet Woman, som ansågs vara ett av 2013 års allra bästa. Projektet bildades när Hannibal och Milosh vägar korsades, och efter insikten att Hannibals rika kompositioner kunde komplettera Milosh unika röst var saken biff. Vad som började som ett studioprojekt har nu förvandlats till ett fullskaligt projekt redo att erövra såväl klubbscener som stora festivaler. Den 28 mars ser vi äntligen Rhye på svensk mark igen – efter den fantastiska uppvisningen vi fick bevittna på Södra Teatern för några år sen är förväntningarna inte låga.