Konsert med Pete Doherty

Pete Dohertys konserter i november är framflyttade till 27-28 februari på grund av sjukdom. Hade du köpt biljetter gäller dessa på de nya datumen.

I söndags nåddes vi av nyheten att Peter Doherty inte kommer att kunna genomföra sina två tänkta och slutsålda spelningar i Stockholm 24 och 25 november. Han har drabbats av en infektion i bröstet och genomgår nu tester och behandling för detta och har med anledning av det fått direktiv av läkaren att varken spela eller resa närmaste tiden. Läs det fulla uttalandet från artistens håll här.

Glädjande nog kan vi nu meddela att vi har två ersättningsdatum bokade. Dessa kommer att äga rum 27 och 28 februari och även dessa på Vasateatern i Stockholm. Redan köpta biljetter till de tänkta konserterna i november kommer att gälla även i februari, så håll hårt i dessa.

  • Hade du biljett till 24 november gäller den nu till 27 februari.
  • Hade du biljett till 25 november gäller den nu till 28 februari.

Skulle de nya datumen inte funka för dig kommer återköp att kunna göras via respektive inköpsställe.

Biljetter och mer info på luger.se/peter-doherty

Om konserten

I början av 00-talet slog han igenom som en av två låtskrivare i ett av årtiondets bästa och mest hyllade band, The Libertines. Efter att bandet upplöstes gick han vidare till att ha en framgångsrik karriär med sitt alldeles egna Babyshambles, och därpå även en blomstrande solokarriär. Förra årets hyllade Hamburg Demonstrations är ett tydligt styrkebesked från en artist som aldrig slutar att varken imponera, leverera och brinna för sin konst.r.


Peter Doherty har länge varit en av Storbritanniens mest spännande låtskrivare, något han har visat i samtliga av sina projekt. Med lika delar ljuv poesi som kaosartad leverans har sedan starten haft ett unikt uttryck. Som soloartist har Doherty släppt två album – 2009 års Grace/Wastelands och förra årets Hamburg Demonstrations – som båda visat en annan sida av artisten Pete Doherty. Det är även med det sistnämnda i ryggen som vi nu har äran att åter presentera honom på svensk mark.