Moneybrother

Moneybrother är tillbaka – för en kväll! Den 3 och 4 februari kliver Anders Wendin i Moneybrother-kostymen för första gången på snart fyra år, för att tillsammans med fullt band bjuda på en storslagen konsert på vackra Vasateatern i Stockholm. Syftet? Att tjäna pengar.

Musikaliskt storverk i Nairobi

För ungefär ett år sedan befann Ander Wendin sig i Nairobi, Kenya för att spela in musik tillsammans med funktionsnedsatta lokala musiker. Hans möte med musikgruppen Playback blev en början på ett stort initiativtagande.

"Vi sätter oss i bilen och åker (och åker och åker, herregud trafiken i Nairobi…) långt ut i de fattiga förorterna som omger citykärnan. Bostadsområdena avlöser varandra och husen blir mer och mer fallfärdiga. Jag har inte hört nån musik som gruppen producerat och jag förväntar mig kanske inte att få höra storverk. Men eftersom livet aldrig blir som man tänkt sig så är det precis det som sker. Storverk alltså.", berättar Wendin.

Samarbete ledde till stort initiativtagande

I Nairobi samarbetade Wendin med en av musikerna, Baba Gurston, som kom från ett av Nairobis fattigaste slumområden. Detta ledde senare till att Wendin och två eldsjälar från Göteborg (Peter Pop Lundbäck och Tony Praetorius) bestämdesig för att ta initiativet och bygga:

Baba Gurston Inclusive School - En skola för barn med funktionshinder i Kenya

"Skolan ligger utanför Kisumu nära Victoriasjön i Kenya, i den by som Baba ursprungligen kommer från.
Förutom klassrum innehåller skolan rektorsbostad. Att det finns folk på skolan dygnet runt är nödvändigt då den också kommer fungera som knytpunkt för olika sociala och kulturella arrangemang. Undervisningen startar redan den 6e oktober för de barn som på grund av funktionshinder blivit nekade plats på vanlig skola. Under läsåret 2017 kommer 122 barn gå på skolan.", beskriver Wendin.

Spelar för utveckling

Moneybrother ska spela på Vasateatern den 3 februari för att varenda slant ska gå till att säkra driften för skolan. "Jag har inte sjungit på engelska på snart 3-4 år. Jag har dragit ihop ett stort band. Det kommer bli vackert.", säger Wendin.

Biljetter

Säkra din plats den 3 eller 4 februari 2017köp din biljett här!