Joshua Radin & William Fitzsimmons

Singer-songwritern Joshua Radins personliga och omedelbara blandning av pop och folk har förgyllt världen i snart femton år. 20 oktober spelar han på Vasateatern tillsammans med William Fitzsimmons.

joshua Radin spelar på Vasateatern

Joshua Radins låtar skildrar relationer, kärlek, livet och allt däremellan – alltid med en stor dos igenkänning. William Fitzsimmons kan även han berättandets konst. Sedan 2005 har han släppt fyra album som på ett unikt sätt smält samman ärlighet, sedefördärv och det självupplevda i ett sömlöst musikaliskt hål.

Tanken var aldrig att det skulle bli någon artist av Joshua Radin, men efter att ha spelat upp en av sina tidiga kompositioner för vännen tillika skådespelaren Zach Braff fick han den uppmuntran som behövdes för att ge musiken en chans. Hittills har vi bjudits på sju studioalbum fullproppade med det allra finaste som blandningen av pop och folk har att erbjuda. 

William Fitzsimmons skapar hänförande låtstycken i folkmusikens tecken. Inom kort släpper Fitzsimmons minialbumet Pittsburgh, som handlar om hans nyligen bortgångna mormor och deras gemensamma hemstad.