Joe Labero

Joe Labero lade världspremiären på sin nya föreställning A Magic World på den anrika Vasateatern. Showen är hyllning till 1800-talet och dess myter och hade premiär under hösten 2016.

Återkomsten för Labero och teatern

Vasateatern har varit stängd i sju år och nästan lika länge har Joe Labero hållit sig borta från de nordiska magi-scenerna. Unnder 2016 kom båda tillbaka med besked när Labero gjorde sin allra första föreställning på en teaterscen i Sverige.

–Vi är fantastiskt glada över att en världsartist som Joe Labero gästar Vasateatern nu när han väljer att komma hem igen efter flera år utomlands. Att sätta upp en magishow på teatern kommer att visa vilka möjligheter scenen erbjuder gästande artister säger Mikael Jernberg som tillsammans med My Blomgren ansvarar för scenproduktionerna på Vasateatern.

80 år tillbaka i tiden

Föreställningen utspelar sig omkring 80 år före magikerns egen födelse. Inspiration till föreställningen har han hämtat från miljöer och mystiken i Edward Nortons film ”The Illusionist”, som utspelar sig i Wien kring 1890. Labero knyter ihop de ungersk-österrikiska miljöerna med stockholmska motsvarigheter och väver även in teaterhistoriken på Vasateatern, vilken i sig invigdes 1886.

–Föreställningen blir inte Copperfield eller Criss Angel, snarare Harry Houdini eller Max Malini. Den gamla tidens magihjältar. Det blir naturligtvis specialskriven musik, men jag kommer även använda mig av musik som Offenbachs, som spelades under de första åren i Vasans historia. Ouvertyren till Orpheus i Underjorden är ju som klippt och skuren för en pampig magifinal, säger Joe Labero.

Inte en historielektion

Men föreställningen är inte en historielektion. Familjer som fängslats av Harry Potter-filmerna kommer får sitt, samtidigt som Laberos signum, fingerfärdiga kort-trick och salongsmagi, har en given plats. Även några storslagna maginummer finns med.

Biljetter

Azize Ayhan, Marknadsansvarig
Scandic Grand Central
0709-73 51 98
azize.ayhan@scandichotels.com

Heidi Wold, Kommunikationschef
Scandic Sverige 
0706-30 58 17
heidi.wold@scandichotels.com