Forceful Feelings - The Show

Armeniens främsta manliga dansare presenterar en unik galaföreställning tillsammans med gästartister från Kungliga Baletten, Berlin Staatsballett och Bayerisches Staatsballett. "The Show" som ges på Vasateatern den 20 juni är ännu en unik galaföreställning fullspäckad med dansare och koreografer av världsklass.

Följ med på en unik galaföreställning

Följ med på en resa av passion, styrka, rädsla, kärlek och sorg när Armeniens främsta manliga dansare presenterar en unik galaföreställning tillsammans med gästartister från Kungliga Baletten, Berlin Staatsballett och Bayerisches Staatsballett. Vasateaterns scen intas i "The Show" av dessa fenomenala dansare i verk av världsledande koreografer.

Dansarna i Forceful Feelings är från Armenien. Efter avslutad dansutbildning i Jerevan spreds de med vinden till balettkompanier runt om i Europa och under flera år kunde de inte återvända hem. En vision växte sig då starkare, att starta en grupp av den talang som lämnat landet, årligen återvända för att ge den armeniska publiken europeisk repertoar som inte nått Armenien och samtidigt ge den Europeiska publiken verk inspirerade av den armeniska historien, folkdansen och musiken.

2006 grundades Forceful Feelings och kort senare kunde dansarna för första gången återvända till Armenien för att ge sin hemmapublik en föreställning vilken togs emot med jubel. Nu är det äntligen Sveriges tur.

Rollbesättning

Törnrosa - Mats Ek
I Knew Then - Johan Inger
Static Time - Nacho Duato
Unreachable places - Jiri Bubenicek
Repeater RPTR ll - Dustin Klein
Arshile Gorky - Arsen Mehrabyan
Serenity - Arsen Mehrabyan
Wounds of The Century - Arsen Mehrabyan

Dansare Forceful Feelings

Arman Grigoryan - Solist i Zurich Ballet 
Vahe Martirosyan - 1:a Solist Kungliga Baletten 
Arsen Mehrabyan - Premiärdansare Kungliga Baletten 
Arshak Ghalumyan - Solist i Berlin Staats Ballet

Gästartister

Ilia Sarkisov - Bavarian Staats allett
Jerome Marchand - Premiärdansare Kungliga Baletten
Mariko Kida - Premiärdansare i Kungliga Baletten
Sarah Brodbeck - 1:a Solist i Kungliga Baletten
Krasina Pavlova - 1:a solist i Berlin Staats Ballet

Mer information forcefulfeelings.com