Calum Scott

Calum Scott framförde en avskalad version av Robyns ”Dancing On My Own” i Britain's Got Talent. Simon Cowell konstaterade att Calum var den största talang som någonsin hade varit med i programmet. Lördag 5 maj kommer han till Vasateatern.

Då Calum Scott, efter att ha varit finalist i Britain's Got Talent, inte fick något skivkontrakt gav han inte upp. Istället valde han att på egen hand ge ut sin cover av ”Dancing On My Own” - ett genidrag. I England blev den årets mest sålda singel av en brittisk soloartist och den gav även Calum en Brit Award-nominering. Hans känslofyllda Robyntolkning tog dessutom över världen - den sålde platina i fyra olika länder, nådde högre på amerikanska Billboardlistan än vad originalet gjorde och toppade iTunes-listan i inte mindre än elva länder. Här i Sverige nådde den fjärde plats på singellistan.

Efter 2016-års succésingel landade Calum Scott till sist det där skivkontraktet, som han så länge längtat efter. I november släpptes den nya singeln ”You Are The Reason” - ytterligare ett fint smakprov från det efterlängtade debutalbumet ”Only Human”, som kommer i mars.