Anders Ekborg

Anders Ekborgs känslosamma och högkvalitativa konsert har fyllt kyrkor, teatrar och konserthus under flera år och är varje år förnyad och aktuell. 21 och 22 december kommer han till Vasateatern.

Ett måste till jul

Anders Ekborgs julkonsert har blivit en tradition för många i Sverige. “Det blir ingen riktig jul utan Anders Ekborgs Julkonsert” är en vanlig kommentar. Denna
känslosamma och högkvalitativa konsert har fyllt kyrkor, teatrar och konserthus under flera år och är varje år förnyad och aktuell.

Känsla av en äkta och traditionell jul

En stilla jul är bedövande vacker och förmedlar det som många förknippar med en äkta och traditionell jul. Konserten vilar på en grund av eftertanke, kärlek och omtanke om andra. Det är ett uttryck som vill hylla det sanna i musiken och konsten.

Stjärngitarristen Bengt Magnusson medverkar

Anders delar även i år scen med sin nära kollega sen många år, den klassiske
stjärngitarristen Bengt Magnusson och hans medmusikanter. Missa inte att uppleva en
av Sveriges största artister och konstnärer tillsammans med det bästa som finns av musiker.

"Det mesta är redan sagt om en av Sveriges bästa sångare och scenkonstnärer"

Anders Ekborgs höga nivå - både som sångare och skådespelare - har gjort att han hunnit med mer än de flesta vågat drömma om. Från Dramatenuppsättningar med Ingmar Bergman, huvudroller på film och i TV, till stora musikalroller.

Medverkat i Kristina från Duvemåla

Många förknippar Anders med hans oförglömliga rollgestaltningar i hans samarbete med Björn & Benny i Kristina från Duvemåla och i Chess. Anders har under våren 2016 gjort en kritikerhyllad Tevje i ”Spelman på taket” i Jönköping.

Säkra din plats idag