låt Vår Lifestyle Concierge rocka din Stockholmsvistelse

Att upptäcka en ny stad är härligt. Det optimala är så klart att känna någon som kan ge tips man inte kan googla sig till. Bor du på Grand Central behöver du inte känna någon för att få koll på (och hjälp att boka) stans bästa restauranger, shopping eller nattklubbar. Det enda du behöver göra är att kontakta vår Lifestyle Concierge Denise Lopez. Med hennes hjälp kommer du ta dig fram i Stockholm bättre än många locals.

få en Stockholmsvistelse med extra allt

Många hotell erbjuder tjänsten concierge – en person som hjälper dig att boka teaterbiljetter, informerar om öppettider på museer eller visar på en karta hur du ska ta dig dit du ska. På Grand Central har man tagit konceptet concierge ett steg längre och skapat tjänsten Lifestyle Concierge. Vad är då skillnaden från en mer konventionell concierge? Jo, här handlar det inte om vanliga turistmål, Lifestyle Conciergen är den som hjälper dig lösa saker som att komma in på vipavdelningen på en nattklubb, hyra en speciell bil eller få bord på en populär restaurang.

På Grand Central heter Lifestyle Conciergen Denise Lopez. Kanske får hennes namn dig att haja till. Och ja, visst är det artisten, låtskrivaren och producenten Denise Lopez som du träffar när du bokar in denna kostnadsfria tjänst. Utöver att hjälpa kunder att få en bättre Stockholmsvistelse har Denise hand om Grand Centrals musikunderhållning samt shopen.

Hur hamnade du på Grand Central?

– Jag såg det som ett sätt att utveckla mig inom musiken, här jobbar jag med musik på ett annat sätt än jag gjort tidigare. För mig som flackat runt i världen sedan 90-talet kändes det också skönt att landa på ett och samma ställe med fasta arbetstider. Jag jobbar fortfarande med min egen musik vid sidan av, släpper låtar och gör spelningar, men i mindre utsträckning.

Grand Central är ett New York-inspirerat hotell med rötter i Urban music – ett brett begrepp som inbegriper rnb, klassisk soul, hip hop samt inslag av pop. Musiken är ständigt närvarande, på en behaglig, pratvänlig volym.

Denise är mån om att inte låsa sig för mycket vid en viss typ av musik. En viktig del i hennes jobb är att hitta rätt artister och DJs till hotellets spelningar. Hon eftersträvar ett akustiskt sound och lyfter gärna fram nya förmågor. Hotellet har även ett samarbete med radiostationen NRJ med så kallade live sessions där artister som Benjamin Ingrosso och Peg Parnevik spelat.

– Musiken är främst till för hotellets gäster och därför gäller det att hela tiden hålla en viss balans. Det får inte vara för hög eller för låg volym, inte dra för mycket folk och inte för lite. Jag får ofta förfrågningar från skivbolag om att boka in artister. Här är en utmaning att beräkna hur mycket folk en artist drar. I de fallen jag räknar med att en artist skulle dra för mycket folk till hotellet har vi vår egen lokal Vasateatern, som är en grym konsertlokal. Där har vi haft spelningar med Little Jinder och Petter.

Vilken är den vanligaste typen av fråga du får från hotellets gäster?

– ”När spelar nästa akt på livescenen?”

Har du ett musikintresse är Grand Central i sig rätt plats att vara på. Söker du musikunderhållning på andra ställen i Stockholm finns Denise självklart som ett stöd och hjälper dig att hitta rätt.

I rollen som Lifestyle Concierge ingår även att ha hand om shopen, som främst är en fashionabel webbshop där Denise tar in varor och varumärken som passar in i Grand Centrals koncept. Det kan vara allt från inredning till klockor och hörlurar. Inom ramen för detta anordnar Denise pop up-event någon gång i månaden där nya varumärken och designers kan presentera och sälja sina varor.

Hur balanserar du arbetet mellan musiken, shopen och mötet med gästerna?

– Jag arbetar rörligt på hotellet och har även ett eget skrivbord i lobbyn. Bästa sättet att få tag på mig är att mejla mig och boka in en tid. För mig är det ovärderligt om du som gäst kan specificera dina behov, då har jag lättare att hjälpa dig. För att ge gästerna bästa möjliga service har jag också ett tätt samarbete med receptionen. De kan hjälpa gästerna med enklare förfrågningar som sightseeing, museum eller bokning av teaterbiljetter. Jag hjälper till när förfrågningarna är mer specifika och lite knepiga. Som att boka en helikopter och sedan äta middag på en viss restaurang.

Har du bokat en Stockholmsvistelse på Grand Central, tveka inte att kontakta Denise. Att få hennes unika experthjälp kostar inget, men att få komma in på den oåtkomliga vipavdelningen på en viss klubb går inte att mäta i pengar.