gamla stan

Gamla stan är Stockholms äldsta stadsdel, och kontrasternas. Här samsas vackra hus och kullerstensgator med små butiker med souvenirer av alla de slag. Här kan du strosa runt bland smala gränder, gå en guidad tur eller ta en dryckespaus vid något mysigt café.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en frinatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en frinatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en frinatt.

Gamla stan - ett levande museum

Känn historiens vingslag

Till klapprande hovar från häst och vagn kan du beskåda den vackra arkitekturen eller sluta ögonen och låta fantasin flöda och känna efter hur det var att leva här för många hundra år sedan. Vad du än väljer att göra, ser vi till att du bor i samma charm som känslan av Gamla Stans atmosfär.

Häpnadsväckande berättelser

Här kan du hänga med på en guidad tur och lyssna till, ibland skrämmande, berättelser som kan få även den mest modige att se sig om lite extra vid nästa hörn. Slå dig ner vid Stockholms äldsta torg, Stortorget, där Stockholms blodbad utspelades. Idag finns här mysiga caféer och restauranger som på sommaren byter skepnad till härliga uteterasser. Om vintrarna förvandlas torget till Stockholms mest gemytliga julmarknad där doften av brända mandlar och en kopp varm choklad i handen gör gott för själen.

Kliv in i dåtiden

Låt dig inspireras på Nobelmuseet av pristagarnas visioner och idéer som förändrat vår värld eller beundra nationalkatedralen Storkyrkan. Du kan också strosa runt på Riddarholmen och titta på alla palats som stoltserar här eller titta in i Riddarholmskyrkan, den enda bevarade medeltida klosterkyrkan i Stockholm.

Ta del av kunglig historia

Gå ner i källarvalven under Kungliga slottet. Här hittar du Skattkammaren med riksregalierna och Livrustkammaren med kungliga rustningar och dräkter. Ta dig sen ut på yttre borggården för att se den ståtliga högvaktsavlösningen.