Vår Lifestyle Concierge har koll på Stockholm

Vänlig, öppen, nyfiken och alltid på språng. Kristian Hell, ursprungligen från Sunshine Coast i Queensland, Australien, personifierar verkligen begreppet "people’s person". Han tycks ständigt vara på jakt efter nya upplevelser och möten (och har över 3900 vänner på Facebook!).Kristian är din guide till nya upplevelser

Många hotell erbjuder tjänsten concierge – en person som hjälper dig att boka teaterbiljetter, informerar om öppettider på museer eller visar på en karta hur du ska ta dig dit du ska. På Downtown Camper har man tagit konceptet concierge ett steg längre och skapat den kostnadsfria tjänsten Lifestyle Concierge. Vad är då skillnaden från en mer konventionell concierge? Jo, här handlar det inte om vanliga turistmål, Lifestyle Conciergen är en person som gärna delar med sig av sina favoritställen och guidar till urbana pärlor, naturupplevelser i storstaden samt aktivitet och avkoppling i vår wellness-avdelning.

Kristian tillbringade större delen av barndomen på basketplanen och med långdistanslöpning. När han var färdig med skolan pluggade han mode, öppnade en konceptbutik och startade sitt eget denimmärke - allt före 23 års ålder. För åtta år sedan korsade han land och hav för att slutligen hamna i Stockholm. Sedan dess har han haft en strålande karriär som vakt på hipsterstället Trädgården och med sitt eget varumärke Ssideline City.

Som Lifestyle Concierge på Downtown Camper by Scandic har Kristian återigen ett nytt territorium att utforska. Han är nu officiellt vår "Mr Know It All" när det gäller Stockholm. Hans roliga och avslappnade löpargrupp har blivit en aktivitet som lockar både lokalbefolkningen och resenärer, och han är den du ska prata med när du letar efter idéer och unika upplevelser för din vistelse i Stockholm.

Vad får ditt hjärta att klappa lite extra?
- Något så enkelt som bra människor som gör bra saker.

Du möter nya människor varje dag. Hur är det?
- Alla människor har olika bakgrund och kommer från olika samhällsskikt, det gäller att försöka hitta något man har gemensamt. Då finns det en bra chans att lära sig något nytt. Vi lever i en värld där många är lite väl mycket på sin vakt. Det bästa med att vara omgiven av människor är att det ger dig möjlighet att bli en bättre version av dig själv.

Hur hamnade du i Stockholm?
- När det var dags för mig att lämna Australien och utforska världen hade jag en enkel biljett till Heathrow i London - och ingen plan. Stockholm visade sig vara den tredje staden jag besökte. Efter tio dagar av skandinavisk renhet (luften, gatorna, modet och designen) valde jag att "oavsiktligt" missa min returresa till London och njuta lite mer av atmosfären här. Jag kom hit med endast en ryggsäck och ett par sneakers men jag har stannat i åtta år. Jag älskar Stockholm eftersom det är huvudstaden i ett land som ständigt strävar efter att bli bättre.

Varför gör du det du gör?
- Jag är envis och passionerad när jag fattat ett beslut. Det är så jag fungerar. Ibland undrar jag varför det 2017 ofta är så svårt att göra det du helst av allt skulle vilja göra.

Berätta om din roll här på Downtown Camper!  
- Att bli headhuntad till ett banbrytande hotell är det ultimata betyget till mitt tidigare arbete. Jag blev inspirerad när Scandic sa att det skulle vara kul att integrera det jag redan gör med det dagliga livet på Downtown Camper. Jag blev också förvånad över att en verksamhet av denna storlek var villig att faktiskt lyssna. Min titel är Lifestyle Concierge, något jag tolkar som "var dig själv". Min roll är att göra främlingar till vänner, integrera gäster med lokalbefolkningen och lokalbefolkningen med gästerna. Vi samarbetar med några riktigt coola stockholmare och lokala affärspartners, som appen Lokalii som erbjuder unika och roliga evenemang. Det är viktigt för oss att leverera en minnesvärd upplevelse för alla våra gäster.

Hur ser en bra semester ut enligt dig?
- Det är när det händer oväntade saker som inspirerar. Du kanske möter nya människor som du hittar något gemensamt med, oavsiktligt hamnar på en plats du verkligen gillar eller njuter av en ny spännande kultur. Allt vi försöker göra i vårt liv är att hitta vägen hem. Och "hem" är inte alltid hemma.