Sneakers spots – Robin Wiman

Robin är art director och passionerat intresserad av sneakers. Det är ett intresse som gått hand i hand med hans kärlek till hip-hopen ända sedan han fick sina första Converse i högstadiet och kände sig precis som idolerna i Cypress Hill. Med galet många par sneakers hemma är Robin din bästa tänkbara guide till sneakersstaden Stockholm.Lyssna på podcasten

(på engelska)

Paul & Friends, Hamngatan 18-20, City 

På NK finns den undangömda sneakers- och streetwearpärlan Paul & Friends. P & F har utan tvekan Stockholms mest noggrant utvalda sortiment av stilsäkra sneakers med höga anspråk, och är dessutom auktoriserad återförsäljare av en del exklusiva och hett eftertraktade modeller. Här kan du hitta Adidas samarbetskollektion Y-3, Maison Margiela eller varför inte den senaste modellen från Comme des Garçons/Converse?

Sneakersnstuff, Åsögatan 124, Södermalm

Originalet och alla svenska sneakersbutikers moder! SNS satte standarden för hur en modern sneakersbutik ska se ut. Det var här som Peter Jansson och Erik Fagerlind först slog upp dörrarna i mars 1999, innan kedjan blev en fixstjärna i sneakersvärlden med butiker i London, Berlin och Paris. SNS står bakom några av de senaste årens hetaste sneakerssamarbeten, inte minst genom sitt mäkta populära samarbete med Adidas. I butiken på Åsögatan kan du hitta alla måste-ha-märken och -modeller, och dessutom få hjälp av Stockholms kunnigaste personal. Passa på att gå en sväng i Sofo efteråt och titta in hos Acne, Grandpa eller Stutterheim.