Skate spots – Jörgen Brennicke

Jörgen Brennicke tillhörde den första generationen skateboardåkare i Sverige på 70-talet och skejtade som en besatt i åtta år. Efter 30 års uppehåll återupptog han sin gamla favoritsport när fantastiska skateparker började dyka upp runt Stockholm.Lyssna på podcasten

(på engelska)

Åva - Täby

Det här är den skatepark jag gillar allra bäst. Jag tycker om att den ser ut som en backyard pool och har trappa, death-box, kakel och betongcoping. Det är verkligen en vacker plats. Och alldeles intill finns ett street style-område och en kickbikepark.

High Valley Skate World - Högdalen

Det här är Stockholms största skatepark och här finns massor av olika möjligheter. Det är riktigt, riktigt kul. Det funkar för nybörjare, för dig som vill ha kickar och även för vertskejtare. Det är ett fantastiskt ställe och en skön plats att hänga på. Här finns alltid folk som campar och tittar på skejtarna, så det är en väldigt rolig park.

Rålis Skatepark - Rålambshovsparken, Stockholm

Skateparken ligger under en bro så man kan skejta där även när det regnar. Det var den här parken som fick mig att börja åka bräda igen. Jag gick förbi och såg folk som skejtade eller spelade cricket – det finns så mycket energi här och så många olika sporter.

Kristinebergs Skatepark - Kungsholmen

Det här är en jättekul park med väldigt lekfull åkning. Men det finns bara en pool, så ibland måste man vänta lite. För det gör man om någon redan åker.

Orminge Betongpark - Nacka

Jag har bara skejtat några gånger i den här parken men skulle gärna åka dit igen. Det är en häftig park med en pool i olika höjder. Den är väldigt mångsidig och det här är en park både för nybörjare och för dig som vill ha riktigt tuff och utmanande åkning.