Selfie spots – Daniel Paris

Daniel är bloggare, programledare och föreläsare och bor i Stockholm. Han är också utbildad socionom. Daniel medverkar regelbundet i Nyhetsmorgon på TV4 och är även programledare i Vakna med NRJ.Lyssna på podcasten

(på engelska)

Kungsträdgården, City

I Kungsträdgården finns fantastiska körsbärsträd som blommar i ett par veckor i april–maj. Det är otroligt vackert och drar massor av folk. Träden känns som lite av ett mirakel i det kalla skandinaviska klimatet. Ta en selfie under körsbärsblommen och se gillamarkeringarna rassla in på ditt Instagram. En så gott som garanterad succé. Och på vintern när träden inte blommar kan du åka skridskor istället – också det ett suveränt fototillfälle!

Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, Södermalm

Att tipsa om att gå och fota på Fotografiska låter kanske lite meta, men konsten här är fantastiskt vacker och om du gillar bra foto ska du definitivt gå hit. Här hittar du allt från affischer och originalfoton till skulpturer. Fotografiska har dessutom ett perfekt läge precis på kajen, med fantastiska vyer över vattnet och ett bra naturligt ljus till dina bilder.

Och himlen därtill, Götgatan 78, Södermalm

Den här baren/restaurangen på tjugotredje våningen i en byggnad på stadsdelen Södermalm ger ordet takservering en helt ny innebörd. Härifrån har du magisk utsikt över hela Stockholm både dag och natt. Den vackra inredningen gör att varje ögonblick på Himlen är som gjort för att förevigas med kameran. Och här plåtar alla allt, så var inte blyg. Ta en selfie med den vackra staden i fonden – det kommer att se ut som rena vykortsbilden. Södermalm är för övrigt Stockholms hipsterstadsdel och en perfekt plats för att hitta inspiration.

STHLM Brunch Club, Dalagatan 24, Vasastan

Sociala medier svämmar över av mat som är en fest för både ögat och gommen. Inget gör sig så bra på bild som en riktigt god brunch, och Stockholm brunch club är berömda för sin. Här serveras traditionella brunchrätter som ägg benedict och casersallad, men deras milkshakes är i en klass för sig: vackra och underbart goda med alla möjliga galna toppings och dekorationer. Helt enkelt som gjorda för att instagrammas eller facebookas. Chokladshaken är en klassiker.

Fjärilshuset, Haga Trädgård, Solna

En tropisk regnskog – i Sverige! Vi som bor här är ju inte direkt bortskämda med ett varmt och fuktigt klimat, och desto härligare är det att stiga in i värmen bland färggranna fjärilar, hajar, exotiska fiskar och reptiler. Det är som att träda in i en magisk skog full av överraskningar, och här finns det mycket att fota. Både de spännande, fascinerande djuren och den spektakulära växtligheten. Ingen som ser bilderna på sociala medier kommer kunna tro att du varit på Sverigesemester!