Picnic spots – Charlotta Zetterström

Charlotta är entreprenör och marknadschef för bageriet Fabrique, som hon grundade i Stockholm tillsammans med sin man för snart tio år sedan. Charlotta bor med sin familj på Östermalm i Stockholm.Lyssna på podcasten

(på engelska)

Regnbågsparken - Djurgården

Parken bakom Nordiska museet är en underbar plats vid vattnet där du kan sitta och beskåda de vackra träbåtarna på behörigt avstånd från trafiken och alla människor som strömmar till Skansen och Gröna Lund.

Stadshuset - Hantverkargatan 1 - Kungsholmen

Stadshuset ligger precis vid vattnet, och här brukade jag bada när jag var yngre. Här kan du sitta på stentrappan ner mot vattnet med en kopp kaffe och en kanelbulle. Och har du badkläderna med dig kan du ta dig ett dopp efteråt.

Mariatorget - Södermalm

Jag älskar den här platsen. Det är ett underbart ställe att slå sig ner på en parkbänk och njuta av folkvimlet på Söder. Bara sitta och titta på barnen som leker, gamlingarna som njuter av den vackra miljön, den lilla kyrkan i hörnet och de unga kärleksparen.

Nobelparken - Djurgården

Det är här Djurgården börjar. Sitt på en bänk eller slå dig ner i gräset, se ut över vattnet eller titta på folk som går förbi med barnvagnar, går en powerwalk och njuter av den friska luften. Bästa tiden på året är i slutet av maj eller i början av hösten när löven slår om till höstfärger.

Engelbrektskyrkan - Östermalmsgatan 20, Östermalm

Promenaden till kyrkan är fin och det här är en av de bästa platserna i Stockholm för att sitta ute på en bänk och dricka kaffe. Kvarteren runt omkring är ett av Stockholms mest exklusiva områden, med vackra stenhus och väldigt få turister.