Outdoor spots – Erika Rosenbaum

Erika Rosenbaum jobbar som personlig tränare och löpcoach. Hon är utbildad i idrott och hälsa och driver eget företag med fokus på hållbar träning. Erika har också jobbat som viktminskningscoach inom programmet ”Aldrig mera fet”.Lyssna på podcasten

(på engelska)

"Long run explorer" - Stockholm

Stockholm utforskar man bäst till fots och en lång löptur över stadens broar är ett perfekt sätt att ta sig mellan stadsdelarna på de olika öarna. Knyt på dig löparskorna och se sevärdheterna medan du springer. Längs vägen kan du insupa några av Stockholms många olika stadsmiljöer och natursköna omgivningar. Västerbron är rundans höjdpunkt, och det är förmodligen här du tar en selfie med Gamla stan och Stadshuset i bakgrunden.

Djurgårdskanalen 10 km - Östermalm/Djurgården

En löptur i vacker miljö som börjar i City och går längs Strandvägens trädkantade gångbana och över Djurgårdsbron, där du tar till vänster. Följ kanalen och slås av den lantliga idyll som brer ut sig här, bara några minuter från huvudstadens centrum. Efter ett tag kommer du fram till två broar till. Välj den bortre om du vill utöka distansen med två kilometer extra, eller stanna till för en välförtjänt paus på kaféet i närheten av den första. Spring tillbaka på andra sidan kanalen. Där passerar du flera intressanta museer som är värda att komma tillbaka till senare.

Långholmen kajak - Långholmen

Att paddla under Stockholms broar är ett fantastiskt sätt att se den vackra staden från vattnet. Gå upp tidigt och glid fram på vattnet längs kajerna medan staden vaknar. På den pittoreska lilla ön Långholmen kan du hyra kajak, och här finns också mysiga promenadvägar och flera utefik på sommaren. Ta hyrcykeln dit, kräng på dig flytvästen och paddla ut på upptäcktsfärd.

Hellasgården - Älta

Om du vill köra mountainbike i tuff terräng, testa Erikas specialitet ”swim run” i klassisk skogssjönatur eller bada bastu, då är Hellasgården perfekt. Hellasgården ligger i Älta i Nackareservatet söder om Stockholm och det är lätt att ta sig dit med buss. Här finns allt för friluftsfanatikern: ett stort utegym, en härlig badsjö som är perfekt för swim running, mountainbikeleder, flera motionsspår, en trevlig servering, kiosk, bastu och möjlighet till svalkande dopp året runt.

Intervallträning i kunglig miljö - Djurgården

Intervallträning är den snabbaste vägen till att bli en bättre löpare. Värm upp med lätt jogging till Djurgårdsbron och vik av åt vänster vid den stora blåa grinden efter bron. I området längs kanalen brukar det vara gott om löpare som tränar olika intervaller. En sträcka på exakt en kilometer får du om du börjar vid grinden och springer längsmed vattnet fram till vägen. Följ den åt höger med Skansen på vänster sida, ta åt höger igen och spring längs den breda gångbanan mittemot Nordiska museets pampiga byggnad och tillbaka till den blå grinden. Den breda gångbanan är förresten också en perfekt plats för kortare intervaller.