Ice cream spots - Elisabeth Avrotin

Elisabeth är en hängiven glassälskare bosatt i Stockholm. Hon testar alla nya glassbarer som poppar upp i stan och botaniserar gärna bland spännande nya smakkombinationer, till exempel avokado och cashew.Lyssna på podcsten

(på engelska)

Stikkinikki - Götgatan 46, Södermalm

Stikkinikki serverar ekologisk glass utan konstgjorda tillsatser. Utbudet av smaker ändras från dag till dag och de experimenterar mycket och gärna, till exempel med smaker som avokado och öl. Missa inte deras underbara blåbärssorbet som smakar som en skål härliga svenska blåbär mitt i sommaren. Och om du törs ska du testa den veganska cashewglassen – mycket godare och krämigare än man kan föreställa sig!

Gelateria Italiana - Drottningholmsvägen 22, Kungsholmen

Bli inte avskräckt av inredningen. Det här är en klassiker med många år på nacken och jättegod italiensk glass. Många av smakerna är traditionella, men man har uppdaterat utbudet med några veganska och laktosfria alternativ. Ett bra depåstopp när du flanerar på Kungsholmen och behöver något sött och svalkande.

King Scoopa - Hornsgatan 156, Södermalm

En nykomling på Stockholms glasscen. Glassbaren öppnades sommaren 2016 av två bröder som blivit inspirerade av dokumentären om Ben & Jerry’s. Här serveras cool hipsterglass, och det fina är att man kan få den i en munk. Ett trendigt ställe som är värt ett besök om du är i området.

Taverna Brillo - Sturegatan 6, City

Det här är egentligen en restaurang, men vid huvudingången finns en liten glassbar. Här uppfanns i fjol croissantglassen som tog Stockholm med storm, och som i princip innebär att kulglassen serveras i en croissant istället för i en bägare eller strut. Säg till personalen om du vill prova den kombon, så kanske de är snälla nog att göra i ordning en åt dig. Och går du hit sommartid ska du definitivt prova deras rabarberglass. Den lär du inte glömma i första taget!