Cocktail spots - Johan Evers

Johan Evers är grundaren av Penny & Bill i Stockholm. Han utsågs till en av världens tio bästa bartenders i World Class 2016. Genom åren har Johan jobbat på de bästa barerna och restaurangerna runt Stureplan med Melker Andersson och Björn Franzén.Lyssna på podcasten

(på engelska)

Penny & Bill – Grev Turegatan 30, Östermalm

Penny & Bill är en gastrobar som serverar mellanrätter och cocktails. De föreslår ”foodtails”, där cocktails och mat serveras i en perfekt kombination. Men du kan även äta massor av andra rätter och drycker eller bara ta något i baren. De har en varm och välkomnande atmosfär, och det råder inga tvivel om att det här är ett cocktailställe: De har en omfattande cocktaillista med 32 oklanderliga cocktails indelade i åtta kategorier. Ledorden är intressanta och vackra smakkombinationer kombinerat med hållbarhet, inget slöseri och medvetenhet. Den här nyöppnade pärlan nära Stureplans hjärta blir alltmer populär, och de har bara 65 platser, så se till att boka i god tid!

Tjoget/Linje Tio – Hornsbruksgatan 24, Södermalm

Tjoget/Linje Tio är ett måste här i stan. Den utsågs nyligen till den 25:e bästa baren i världen, och lever verkligen upp till förväntningarna. Det här är det absolut hippaste stället på Södermalm, med ett trendigt, avslappnat och väldigt medvetet klientel. Allt kretsar kring den vackra baren, där de serverar mästerliga cocktails och ett fantastiskt sortiment av starksprit och andra drycker. Den läckra medelhavsmaten är perfekt för att dela, och den enastående atmosfären gör det lätt att bli kvar i timmar. Då och då anordnar de stora fester (och de vet verkligen hur man gör), så håll ögonen och öronen öppna. Det kommer att bli kul!

Bar Hommage – Krukmakargatan 22, Södermalm

Bar Hommage ligger på en lugn gata men fortfarande mitt i smeten på Södermalm. Här gör de några av stans bästa cocktails och har ett fantastiskt koncept. Menyn är kort, men det finns något för alla. Den här lilla baren får en verkligen att känna sig som hemma med en trevlig och välkomnande atmosfär. Baren hör ihop med en liten restaurang (Delikatessen) som serverar fantastisk mat med fransk inriktning, som även kan beställas i baren. Tillbringa en lugn tisdagskväll med mat och dryck eller titta in en fredag när diskokulan glittrar och det är fullt av folk.

20Hundra5 – Sankt Eriksgatan 102, Kungsholmen

I 20hundra5 är det lätt att glömma bort tiden. Det här är ett ungt etablissemang i stan, men när man kliver in genom dörrarna känns allt rätt. Menyn med tv-spelstema innehåller underbara signaturcocktails, klassiker med en twist och andra drycker. Vad du är väljer så kommer det att smaka väldigt gott. De har tv-, bräd- och kortspel, så att komma hit med några vänner är perfekt. Den här baren för folk samman.

Tweed/Bottles – Lilla Nygatan 5, Gamla stan

Den här vackert inredda baren och ”spritbiblioteket” i Gamla stan serverar perfekta cocktails och har fantastisk service. Tro mig när jag säger att det är ett väldigt bekvämt ställe att vara på. Sortimentet är större än hos Sveriges största leverantör, så det är ingen tvekan om att du kommer att hitta den där spritsorten som inte finns någon annanstans. Barchefen blandar också en cocktail ”omakase”. Det sker inte regelbundet, så se till att fråga personalen om nästa tillfälle, och om du har tur får du uppleva något väldigt unikt och häftigt.