Celeb spots - Hans Shimoda

Hans ”Hasse” Shimoda är en kändis- och nöjesjournalist från Stockholm. Han har jobbat på skvallertidningarna ”Hänt Extra” och ”Hänt i veckan” i 27 år men är i dag frilansjournalist. En av tidningarna han skriver för är Aftonbladet Nöje. Han har även en egen blogg, shimoda.se.Lyssna på podcasten

(på engelska)

Riche – Birger Jarlsgatan 4, Östermalm

Utan tvekan Sveriges mest kändistäta restaurang och bar. Det är praktiskt taget omöjligt att komma hit utan att se en A-, B- eller C-kändis. Ta en drink eller ett glas champagne i den trånga baren och se mood managern Anders Timell, som även är känd från radio, välkomna artister, idrottsstjärnor och skådespelare. Till och med internationella stjärnor kommer hit. För ett par år sedan blev Christina Aguilera full på vodkashots här före en stor konsert.

Östermalmshallen – Östermalmstorg

Den ursprungliga Östermalms Saluhall byggdes 1888. Den ska nu renoveras, och handeln fortsätter i en närliggande tillfällig byggnad. Men det har inte påverkat dess position som ett hett kändisställe. Här kan du få se den legendariska artisten Lasse Berghagen köpa hummer till helgen. Ta en lunch i baren på fisk- och skaldjursrestaurangen Lisa Elmqvist och titta på människor. Du kommer antagligen att se både en och två kändisar under en lunchtimme.

Strandbryggan – Strandvägskajen 27, Östermalm

Under varma sommardagar påminner folksamlingen på den vackert belägna Strandbryggan om en liten version av det trendiga Saint-Tropez. Här dricker vackra människor rosé och spanar på varandra. Och där det finns vackra människor finns det kändisar ...

SATS Birger Jarlsgatan 6C, Stureplan/Djurgården

Innan kändisarna går loss på ställena som nämnts i den här guiden tränar de ofta på SATS Stureplan. Om du vill se dem i trendiga träningskläder är det hit du ska gå. Om det är vackert väder ute kan du skippa gymmet och ta en löptur eller powerwalk på Djurgården i stället. Här är det inte omöjligt att du stöter på prinsessan Madeleine eller prinsessan Sofia.

Sandhamn Seglarhotell – Sandhamn

Långt ut i Stockholms skärgård finns en vacker ö som heter Sandhamn. På 70- och 80-talet hängde den legendariska tennisspelaren Björn Borg och hans entourage här. I dag är det en fantastisk plats för en långlunch eller övernattning på Sandhamn Seglarhotell. Under sommaren är det en riktig magnet för kändisar med lyxbåtar. Och skulle din kändisspaning misslyckas är den tre timmar långa båtturen ett fantastiskt sätt att utforska skärgården.

Hotell Scandic Malmen – Götgatan 49–51, Södermalm

Vi kan inte ignorera det faktum att Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm är en fantastisk plats för att se kreddiga artister och musiker. Den stora lobbybaren attraherar hipsters som artisterna Robyn, Andreas Kleerup och Stellan Skarsgård, som bor i närheten.