Barber spots – Barber Big T

Tobias ”Barber Big T” Olsen är en amerikanskt skolad barberare som har gått på A.B.I. – American Barber Institute i New York. I dag driver han sin egen barbershop, Royal Barbershop, på Döbelnsgatan i Stockholm, och han är ett välkänt namn i branschen.Lyssna på podcasten

(på engelskan)

Blowout! – Tyskbagargatan 6, Östermalm

Om du vill bli klippt av en stjärna ska du hälsa på Magnus alias Bobbo på Blowout. De här gentlemännen står för ett utmärkt hantverk och har varit med länge nog för att andas bra klippningar och stil. Interiören är klassisk och mysig. De kan ha ganska lång väntetid, och du har tur om du hamnar på kundlistan. Det här är med andra ord exklusivt.

Barbers and Books – Östgötagatan 21, Södermalm

Om du vill leva ditt liv lite mer som en gentleman är Håkan och hans gäng ett säkert kort. Det är klassiska klippningar med mjuka linjer i en avslappnad och manlig miljö. De hittar verkligen den rätta känslan. Salongen har en väl genomtänkt interiör, trevlig stämning och ger ett lyxigt intryck.

Barber Club Stockholm - Malmskillnadsgatan 50 B, Norrmalm

De här killarna har stenkoll på trenderna och vet hur man får till ett snyggt och elegant skägg eller en vass, inte så traditionell klippning.

Grease & Peace – Norra Agnegatan 36, Kungsholmen

Om du är ute efter en tuffare och modern men ändå klassisk look och en genuin amerikansk upplevelse är denna barbershop ett bra val. Här använder barberarna en modern amerikansk klippstil.