Hotell nära Skansen

Centralt beläget på Djurgården med strålande utsikt över stan är Skansen både ett utomhusmuseum, en djurpark och en nöjespark för de minsta. Under sommaren är det även en konsertarena, där framför allt Allsång på Skansen drar miljonpublik i tv-sofforna. Vill du besöka detta fantastiska ställe har Scandic flera hotell nära Skansen. Barn upp till och med 12 år bor på Scandic för 0 kr i vuxens rum och frukostbuffé ingår.

Nöje och traditioner på Skansen

Skansen i Stockholm finns delar av det gamla Sverige bevarat. Autentiska byggnader har plockats ned och flyttats hit för att bevaras för framtiden. Här kan engagerad personal berätta om hur man levde och arbetade förr i tiden. Här kan du strosa omkring i vackra miljöer, äta gott på någon av alla trevliga serveringar, beundra glasblåsning eller smaka nybakat tunnbröd.

Djuren på Skansen och Skansenakvariet

Djurparken Skansen lockar med vilda djur såsom björnar, älgar, vargar, lodjur och sälar för att nämna några exempel. Här finns även Gårdens djur och Lill-skansens djur. Höjdpunkterna brukar vara när djuren ska matas och någon berättar mer om djuret. Missa inte Skanseakvariet som är som en egen djurpark inne på Skansen. Här kan du få klappa spindlar och ormar, se krokodiler eller komma i närkontakt med en lemur. 

Allsång på Skansen

Med fantastisk utsikt över Stockholm tronar Sollidenscenen som under sommaren är en konsertarena som de flesta i Sverige känner till. Allsång på Skansen är i det närmaste en institution i de svenska tv-sofforna, och många är vi som antingen har eller vill besöka allsången på plats.

Scandichotell i närheten av Skansen

För dig som bor på Scandic Sjöfartshotellet eller Scandic Gamla Stan ligger Skansen inte längre bort än kort båtresa från Slussen. Från Scandic Park går buss 67 raka vägen till Skansens entré. Och från Scandic Anglais har du en fin promenad längs med Strandvägen bort mot Djurgården.