Scandic på regnbågsturné

I år drar vi på prideturné tillsammans med QX! Du kan besöka oss i QX:s monter på hela fem platser i sommar. Och missa inte att få ditt eget ex av våra populära tandkräm, samt årets nykomling: ceratet!

På Scandic är alla välkomna

Pride är festivalen som representerar friheten att kunna vara sig själv och rättigheterna i att få visa det för vem som helst. Att alla gäster ska känna sig välkomna till Scandic är en självklarhet och något vi ständigt arbetar med. Scandic har ett mångårigt samarbete med QX, mångfald och inkludering är något vi brinner för. 

Turné med QX 

I år kommer Europride till Sverige och vi kommer att besöka fem festivaler tillsammans med QX och deras husbil. Du hittar oss vid husbilen i respektive stads prideområde. Flera festivaler är nu genomförda och följande står på agendan: 

Europride i Göteborg 14-19 augusti

Scandic Europa kommer QX att bjuda in till event som både öppnar och stänger Europride i Göteborg.
Scandic Europa välkomnar alla festivalbesökare under hela festivalen till Restaurang HAK med restaurang, bar, konstutställning, uteservering och häng.

Program:
 • Onsdag 15/8: QX-mingel
  Mingla med QX på Scandic Europa. Möt upp, dansa och träffas. Ladda upp för Loreens spelning med mingel i regnbågens alla färger.  
 • Söndag 19/8: QX-brunch
  Landa i en Virgin Mary eller ett dessertbord som återhämtar dig från en vecka av firande och flaggande. QX bjuder in till regnbågsbrunch med DJ på Scandic Europa och HAK.

Gävle Pride 16-19 augusti


Lördag 18/8 kl. 22.00: Gävle Prides Officiella Efterfest på Scandic CH

Scandic i Gävle är en av Gävle Prides stolta sponsorer och på Scandic CH hålls den officiella efterfesten till det regnbågsfärgade kalaset. Efter den stora paraden och Balkongfesten håller vi dörrarna öppna för en härlig och färgsprakande fest med dansgolv och musik du aldrig vill sluta att dansa till. Kvällen till ära har vi bokat artister som på ett eller annat vis gör skillnad inom hbtq-scenen:

 • Vi gästas av schlagerstjärnan Mathias Holmgren som turnerar landet runt som populär DJ, sångare och konferencier.
 • Vi gästas också av den fantastiska DJ Inca som bland annat spelat på landets största hbtq-scener och Pridefester och är ett givet namn när det ska firas och dansas i regnbågens färger.

För oss på Scandic i Gävle är det viktigt att inte bara rida på festvågen och slänga upp en Pride-flagga. Vi gör mer än så. Vi utbildar aktivt vår personal inom hbtq-frågor och försöker ständigt att vara tillgängliga och välkomnande för alla.

 

Örebro Pride 24-26 augusti

Den 24-26 augusti kommer Örebro åter färgas i regnbågens färger. Helgens stora Prideparad utgår från Scandic Grand Örebro på lördagen 25 augusti kl 17.00. Välkommen till hotellets bar och restaurang på förfest innan paraden, öppet från kl 12.00. Det blir mingel i baren, skön musik och aktiviteter för barnen.

Den 24-26 augusti är det Pridefest i Örebro och city färgas i regnbågens färger. På Scandic Grand Örebro händer det massor:

 • Fredag 24/8 - Pridefest på Scandic Grand Örebro från kl 17.00.
  Tillsammans med QX arrangerar vi Pridefest. Det blir mingel i baren, fina erbjudanden i restaurangen och DJ som öppnar dansgolvet 21.00-24.00. 
 • Lördag 25/8 Helgens stora Prideparad utgår från Scandic Grand Örebro kl 17.00. 
  Paraden går genom city och avslutar i Stadsparken där festen fortsätter hela kvällen. Vi bjuder in till förfest med mingel, musik och aktiviteter för barnen, öppet från 12.00

Värmland Pride 27 aug-1 sep

Mer info kommer.