Aktiviteter i Ruka

Ruka är en av Finlands största skidorter. Omgivningarna runt Scandic Rukahovi i Ruka erbjuder ett stort utbud av aktiviteter under hela året.

Att göra i Ruka

Vinteraktiviteter

Mycket snö på vintern och ett varierande landskap skapar idealiska förutsättningar för en vintersemester i Kuusamo. Ruka-regionen har blivit ett paradis för dem som gillar fritidsaktiviteter utomhus. Helvit pudersnö, krispig frost och den mystiska men samtidigt mysiga atmosfär som skapas av polarnätterna. Här kan du njuta av vinteraktiviteter från morgon till kväll. Robusta granar och tallskogar täckta av ett tjockt snötäcke lockar dig till längdskidåkning. Och de svindlande vyerna bjuder in till fantastisk utförsåkning i backarna, både på vanliga skidor och snowboard. Beskåda den orörda vildmarken ombord på en skoter eller i en hundsläde. Gå på tur med snöskor på Vuosselijärvi-sjöns is i månskenet och tillbringa en natt i en koja vid lägereldens varma och magiska sken.

Skidspår

Det närmaste skidspåret börjar precis intill Scandic Rukahovi. Längdskidspåren inkluderar Ruka-leden på 9 km, Saarua-leden med 11 km belysta spår samt Vuosseli-leden på 11 km. Titta på kartor över skidspår i Ruka och Kuusamo.

Utförsåkning

Backarna i Rukakeskus ligger precis i närheten av Scandic Rukahovi. Anläggningens skiduthyrning erbjuder alla typer av utrustningar för utövning av vintersporter.

Slädåkning

Prova på slädåkning i östra Ruka, i den nedre delen av Vuosseli Lastenmaa samt även i Mastorinteet och i Ruka by, i närheten av Kaltiolampi. Du kan hyra en släde på hotellet Scandic Rukahovi.

Höstaktiviteter


Upplev äkta sinnesfrid i naturen runt Kuusamo. Vi kan garantera helt fantastiska vyer och häftiga aktiviteter, som till exempel hisnande vandringsleder.

Cykelleder för mountainbike

Den totala längden på cykellederna runt Kuusamo är drygt 60 mil, och av dessa är 50 mil markerade rutter. Rutten Ruka Valtavaara (utan Karhunkierros-biten) och Salmilampi/Valkeisenvaara-rutten, samt även underhållsrutterna och lederna i den kuperade terrängen, kan också användas av mountainbike-åkare, även om de inte är officiellt markerade som mountainbike-rutter. Rutterna i backarna i Ruka har markerats med turkost på kartorna och med cykelskyltar ute i terrängen. Mer information finns i receptionen på Scandic Rukahovi.

Forsränning och paddling

De stora vattendragen i och runt Kuusamo erbjuder ett fantastiskt nätverk för forsränning och paddling men även mer avkopplade roddaktiviteter.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark är en 18-hålsbana som håller officiell tävlingsstandard. De stora höjdskillnaderna på denna skidort gör spelet till en härlig utmaning.

Golf

18-hålsbanan Kuusamo Golf erbjuder en härlig upplevelse! Kuusamo Golf ligger ungefär 20 minuter’ med bil från Scandic Rukahovi, i närheten av Kuusamos stadskärna. Du kan köpa greenfee i vår hotellreception.

Utflykt i bergen på fyrhjuling

Njut av det fantastiska landskapet i bergen runt Kuusamo genom att hyra en fyrhjuling.

Björnsafari

En unik upplevelse. Möt björnen, skogens konung, vargar eller järvar på ett säkert sätt men på så nära håll som cirka 3 meter.

På Kuusamos rovdjurscentrum kan du se de rovdjur som lever i Finland samt även de björnungar som föds på våren.