Vinter i Kuopio

Få ut så mycket som möjligt av din vintersemester i hjärtat av Finlands insjöområde.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Vintersemester i Kuopio

Vinteraktiviteter

Få ut så mycket som möjligt av din vintersemester i Kuopio. Bild från mostphotos och VastavaloDet finns massor att göra i Kuopio på vintern. Puijobacken är en populär destination för dagsturer och vintersport. Här finns Kuopios ikoniska backhoppningstorn, slalombackar, längdskidåkningsspår och vandringsleder. Längs naturlederna kan du se Puijos naturreservat. Ett annat ställe som är värt ett besök är området Kolmisoppi-Neulamäki med sitt omfattande nätverk av vandringsleder och skidspår. Kuopio, som är omgivet av vatten, är en perfekt plats för att prova på isfiske. Det finns dessutom över 200 km snöskoterspår, hälften av dem på frusna sjöar.

Tahko skidcenter ligger bara 65 km bort. Förutom utförs- och längdskidåkning kan du prova på snöskovandring, iskörning och rensafari.

Sevärdheter och kultur

Beundra utsikten från Puijotornet. På den berömda marknadsplatsen i Kuopio kommer en traditionell julmarknad att äga rum före julhelgen. Efter nyårsafton kommer man att anordna en vintermarknad. Du kan värma fötterna i caféerna och restaurangerna i den gamla saluhallen och köpa lokala produkter. Om du har fått nog av friluftslivet kan du utforska Kuopio stad. Kuopio kvartersmuseum tar dig med på en resa tillbaka i tiden, och Kuopio museum har naturhistoriska utställningar i ett vackert art nouveau-slott. Det hålls även många konserter och evenemang i staden.

Aktiviteter för barn

Kuopio, dess vackra natur och närliggande områden har ett stort utbud av aktiviteter för barn och familjer. Aktivitetscentret Tahko Farmi med sina djur är öppet året om. Vid dåligt väder kan du njuta av Kuopios spa och bastur eller inomhusaktivitetsparker som Super Corner i Pitkälahti. Om du gillar klättring kan du titta förbi Voema, Kuopios klättercenter.

Scandics hotell i Kuopio

Vårt hotell i Kuopio Scandic Kuopio ligger nära stadens centrum och har en vacker sjöutsikt.