Helsingfors skärgård

Havet är aldrig långt borta när du är i Helsingfors. Staden omges av över 300 öar som lockar besökare från när och fjärran. Du kan upptäcka skärgården och kustområdet genom att åka på en sightseeingkryssning eller till och med en vanlig färja!

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Upplev Helsingfors sjöfart

Unika Suomenlinna

Suomenlinna är den mest välkända av Helsingfors öar och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Tack vare den regelbundna färjetrafiken är det lätt att ta sig dit på en dagsutflykt för att se fästningen och det magnifika landskapet på ön. Färjeturen är en upplevelse i sig och en naturskön kryssning. Du kan besöka Suomenlinna hela året om.

En rofylld dagsutflykt till ön

Gör som lokalbefolkningen – packa picknickkorgen och ta sikte på någon av de många öarna! Seurasaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Lonna och – en nyhet från 2016 – Vallisaari, som ligger bredvid Suomenlinna. Många av öarna har också restauranger där du kan njuta av havsutsikten, god mat och bordsservering.

Det finns nästan 20 vattentrafikvägar i Helsingfors. På sommaren kan du ta en båt från Hakaniementori till Korkeasaari zoo eller Aurinkolahti i östra Helsingfors. Från marknadstorget kan du åka ut till Suomenlinna och de andra närliggande öarna eller ta en sightseeingkryssning eller vanlig färja i många olika riktningar!

Boende i Helsingfors

Våra hotell i Helsingfors ligger på stans bästa lägen. Från dem är det enkelt att ta sig ut på en dagstur i skärgården.