Designdistriktet

Design District Helsinki är ett kreativt kluster i hjärtat av Helsingfors. Det är definitivt värt ett besök. Distriktet sträcker sig från Kamppi till Kaartinkaupunki och omfattar 25 gator och 200 intressanta destinationer.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Intressant shopping

Upptäck finsk design och arkitektur

Bild från butiken Design forum, Besök Finland

Förutom kända finska aktörer som Artek, Iittala, Marimekko och Design Museum finns det intressanta designbutiker och gallerier, caféer och restauranger med särpräglad inredningsdesign i detta område.

Beundra gatubilden

Förutom finsk design kan du njuta av fantastisk arkitektur med influenser från många tidsepoker.

Helsingfors järnvägsstation och nationalmuseet är fina exempel på den nationalromantiska stilen. Du kan beundra flervåningshus i art nouveau-stil med en stadsvandring i stadsdelarna Katajanokka, Kruununhaka och Eira.

Området runt Senatstorget representerar den neoklassiska stilen, medan den olympiska stadion och Lasipalatsi (glaspalatset) representerar 1930-talets funktionalism. De mest vördnadsbjudande modernistiska byggnaderna är Tempelplatsens kyrka och Finlandia Hall, som designats av Alvar Aalto.

Hotell nära Helsingfors designdistrikt

Scandic Simonkenttä och Scandic Marski ligger i utkanten av stadsdelen. Designdistriktets atmosfär är inom nära räckhåll från båda hotellen.