Designdistriktet

Design District Helsinki är ett kreativt kluster i hjärtat av Helsingfors. Det är definitivt värt ett besök. Distriktet sträcker sig från Kamppi till Kaartinkaupunki och omfattar 25 gator och 200 intressanta destinationer.

Intressant shopping

Upptäck finsk design och arkitektur

Bild från butiken Design forum, Besök Finland

Förutom kända finska aktörer som Artek, Iittala, Marimekko och Design Museum finns det intressanta designbutiker och gallerier, caféer och restauranger med särpräglad inredningsdesign i detta område.

Beundra gatubilden

Förutom finsk design kan du njuta av fantastisk arkitektur med influenser från många tidsepoker.

Helsingfors järnvägsstation och nationalmuseet är fina exempel på den nationalromantiska stilen. Du kan beundra flervåningshus i art nouveau-stil med en stadsvandring i stadsdelarna Katajanokka, Kruununhaka och Eira.

Området runt Senatstorget representerar den neoklassiska stilen, medan den olympiska stadion och Lasipalatsi (glaspalatset) representerar 1930-talets funktionalism. De mest vördnadsbjudande modernistiska byggnaderna är Tempelplatsens kyrka och Finlandia Hall, som designats av Alvar Aalto.

Hotell nära Helsingfors designdistrikt

Scandic Simonkenttä och Scandic Marski ligger i utkanten av stadsdelen. Designdistriktets atmosfär är inom nära räckhåll från båda hotellen.