Spendera helgen i Åbo

Det finns massor att se och göra i Finlands äldsta stad, som kommer att hålla dig underhållen hela helgen. Intressanta restauranger, mångsidiga shoppingmöjligheter och unika attraktioner som väcker intresse året om.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Bästa tipsen för en helg i staden

Stadskärnan är formad av Åbo torg, Aura å och flodbanken som ligger bara en kort promenad härifrån. Det är enkelt att ta sig runt i Åbo och distanserna är korta.

Unika restaurangupplevelserÅbo har Finlands kanske mest intressanta utbud av restauranger. Många av de bästa restaurangerna i staden, såsom Mami, Pinella och Tårget, hittar du i den historiska miljön vid Aura å. Legendariska Kaskis är en restaurang som är värd att resa långt för. Åbo är även känt för sina karaktäristiska pubar. Pubar som öppnats i gamla institutioner, såsom Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki, den gamla banken och The WaterLoo, är väl värda ett besök. Flodbåtsrestaurangerna på Aura å erbjuder ett större utbud under sommaren.

Attraktioner på bägge sidor om ån

På ena sidan om Aura å finns katedralen, Aboa Vetus & Ars Nova, Wäinö Aaltonen konstmuseum och Åbo stadsteater. På den andra sidan finns Åbo torg, biblioteket, Forum Marinum och Åbo slott. Logomo tillför också ett intressant element till stadens kulturutbud.

Shopping i Åbo – tre shoppingtips!

  • Fortuna shoppingcenter – På KUI Design Local Shop och Klo Design hittar du lokalt designade och producerade unika kläder, accessoarer och inredningsprodukter.
  • I de omkring hundra butikerna i saluhallen hittar du olika delikatesser och små restauranger
  • Du kan handla i tre stora shoppingcenter i Åboområdet: Hansa i Åbo centrum, Skanssi längs huvudvägen till Helsingfors samt Mylly i Reso (Raisio).

Välj ett hotell och spendera en helg i Åbo!

Scandic har tre hotell på bästa läge i Åbo.