Friluftsmuseet Den Fynske Landsby

Upptäck Den Fynske Landsby – ett friluftsmuseum som visar en Fynby som den skulle kunna ha sett ut på 1800-talet. Museet består av gårdar och byggnader som alla kommer från Fyn och öarna.

Ta ett kliv tillbaka i tiden i Den Fynske Landsby.

En bykvinna är upptagen med att spinna i det bekväma vardagsrummet. I köket stökar en hemmafru med kvällsmaten. Ute i snickarboden arbetar männen med sina många verktyg. Så här kunde livet se ut i en Fynby på 1800-talet. Skådespelare väcker historien till liv i Den Fynske Landsby, så att du kan uppleva den på nära håll.

Om du vill veta hur en Fynby såg på H.C. Andersens dagar ska du besöka det här friluftsmuseet. Du kommer att se fantastiska korsvirkeshus med blomsterträdgårdar, dammar och en bygata. Museet har gjort stora ansträngningar för att alla aktiviteter ska vara historiskt korrekta. Husen och byggnaderna underhålls med material och metoder från 1800-talet.

Det finns djur i stallen och hagarna året runt. Många av aktiviteterna som du kan se i Den Fynske Landsby följer årstiderna, så oavsett när du besöker museet upplever du alltid något nytt.

Museet är öppet från vår till höst, och särskilt under semesterperioderna finns det mycket att upptäcka i Den Fynske Landsby.

Den Fynske Landsby | Scandic Hotels | Foto: VisitDenmark

Hotell nära Den Fynske Landsby

Du hittar vårt mysiga hotell Scandic Odense bara 5 km från Den Fynske Landsby. Hotellet är den perfekta utgångspunkten för att utforska alla Fyns sevärdheter. För dig som reser till oss med bil erbjuder vi fri parkering mitt emot hotellet.