Danska järnvägsmuseet

Tuff-tuff! Här kommer tåget! Du hittar Danmarks järnvägsmuseum i ett gammalt lokstall i centrala Odense. Lär dig allt om Danmarks fascinerande järnvägshistoria. Museet har utställningar och aktiviteter för folk i alla åldrar, även för järnvägs- och tågentusiaster. Så packa visselpipan och gör dig redo för en rolig dag på Danmarks järnvägsmuseum.

Ta en åktur genom Danmarks järnvägsmuseum

Danmarks järnvägsmuseum ligger i en rustik byggnad i hjärtat av Odense. Byggnaden användes tidigare som lokstall, en plats där lok förvarades när de inte användes ute på spåren av DSB (danska statens järnvägsbolag). I dag har den enorma byggnaden och dess 21 spår omvandlats till ett museum. Du kan se Danmarks äldsta kvarvarande ånglok från 1868, och även nyare diesellok. Alla lok och tågvagnar som visas skildrar hur det var att resa i de danska vagnarna. I de flesta tågen får besökare möjlighet att se interiören. Undrar du hur hårda tredje klass-bänkarna var att sitta på? Eller hur förarhytten i ett ånglok ser ut? Det finns timtal av spännande äventyr för hela familjen på Danmarks järnvägsmuseum.

Danmarks järnvägsmuseum | Foto: Flemming Wedell – Danmarks järnvägsmuseum | Scandic Hotels

Gott om plats för lek på Barnens järnvägsstation

I Barnens järnvägsstation kan små lokföraraspiranter leva ut sina drömmar. Barn kan köpa och sälja biljetter, sköta kontrolltornet där man ser till att tågen går i tid och resa till fjärran platser. Varje dag går ett minitåg antingen utomhus eller inomhus som du kan åka med så många gånger du vill.

Hotell nära Danmarks järnvägsmuseum

Om du reser till Funen har vi ett hotell nära Odense. Du hittar vårt mysiga Scandic Odense en kort biltur från centrum med enkel åtkomst till motorvägen.