Årets sportförälder 2018

Vi är stolta över att för andra året i rad ha utsett Årets sportförälder. Över 1 800 fina bidrag kom in och inte ett öga var torrt när vi läste igenom nomineringarna.

Här är årets vinnare

Årets sportförälder Martin Erlandsson gratuleras av Jenny Bladh, general manager på Scandic Plaza Borås. Foto: Daniel Engen

Av de tio finalisterna var det Martin Erlandsson, Tranemo IF Skidor, som fick flest röster och numera kan titulera sig Årets sportförälder 2018 – stort grattis Martin!

Förutom äran vinner Martin biljetter till ett sportevenemang och övernattning på Scandic för hela laget samt en VIP-kväll på Idrottsgalan. Vi fick chansen att ställa några frågor och inledde såklart med en klassisk sportfråga:

Hur känns det?

Det är jätteroligt såklart. Jag blev överraskad på jobbet i måndags. Helt plötsligt dök det upp personer från Scandic med blommor och diplom. Kollegorna visste att jag var nominerad, men inte att jag vunnit, så det blev lite uppståndelse där ett tag.

Vad har du fått för reaktioner från omgivningen?

Det var träning igår så det blev en del ryggdunkningar från barnen. De tycker förstås det är jättekul att klubben får uppmärksamhet. Tranemo är ju ett litet samhälle med många som är engagerade i skidklubben, så det är många som tycker det här är kul och visar uppskattning. 

Vad betyder den här vinsten för dig och klubben?

Det är en uppskattning för det engagemang man lägger ner. Vi är en liten klubb, men har en modern anläggning med konstsnö och den här verksamheten sätter många barn i rörelse. Då är det jättekul att få den här utmärkelsen och publicitet för klubben.

Vad är det som driver dig och hur får du tiden att räcka till?

Det är helt enkelt så roligt. Det är klart att det blir ett logistikpussel ibland, med tre barn och andra aktiviteter. Men att se att barnen håller sig aktiva och åker skidor – och uppskattning från föräldrar och sammanhållningen bland de andra ledarna i klubben – då blir det värt de här kvällarna.

Hederspristagare Årets sportförälder 2018

  • Magnus Nilsson - brottning
  • Mestre Tubarão - capoeira
  • Maria Carlsson - volleyboll
  • Josephine Lind - innebandy
  • Hamid Faghiri - fotboll
  • Keitty Nizigiyimana - fotboll
  • Gunilla Andersson – basket
  • Johan Kohnke - fotboll
  • Malin Eriksson Wenell - simning
  • Sandra Lehmann - truppgymnastik

Tack för i år

Stort tack till alla som nominerat, röstat och som engagerar er för ungdomsidrott över hela landet!

om utmärkelsen årets sportförälder

På Scandic gillar vi sport och är stolta över att under årtionden ha härbärgerat alla från minsta knatte till den störst lysande stjärnan. Utmärkelsen Årets sportförälder är vårt sätt att uppmärksamma alla engagerade och stöttande sportföräldrar som kliver upp tidigt i gryningen för att skjutsa de små förmågorna till cuper, matcher och träningar, som kränger korv i klubbhuset och som under kalla vinterdagar hejar på från sidlinjen.