Grundläggande när man reser med barn

Del 5: Hemligheterna bakom en lyckad semester

Hur kan du vara säker på att semestern blev lyckad?

Semesterresan tar oftast slut fortare än vad du tänkt dig

Att lämna semesterorten för att bege sig hemåt kan kännas lite trist, både för de små och stora resenärerna. Nu måste ni lämna det hotellrum som blivit så bekant och det finns inga berg med pannkakor eller andra delikatesser på frukostbordet varje morgon. Nu är det slut på dagar fyllda med utflykter i staden, äventyr på nöjesparker och goda luncher och middagar.

Man kan avgöra om en semester varit lyckad eller inte genom att man har en känsla av att man gärna skulle vilja stanna lite till, men att man ändå har lust att komma hem igen. Det skulle vara så kul att få en natt till på hotellet, men det skulle även kännas skönt att få sova i sin egen säng igen. Medan man packar upp väskan drömmer man om nya resor, även om de nya äventyren får vänta ett tag. Vi kommer även att njuta av att barnen nu kan sova i sina egna rum och att vi har mer legitima skäl till att begränsa glassätandet under veckan.

Man bör även försöka föra över en del av semesterns skoj och avkoppling till vardagslivet. För ibland kanske ni kan: Äta så många pannkakor ni vill till frukost? Eller bara ligga och slappa i sängen och titta på film? Eller bara glömma allt och ha så roligt som möjligt?

Hur ser semestern ut genom ett barns ögon? Titta på videoserien!