Grundläggande när man reser med barn

Del 4: De fruktade måltiderna

Det här med att äta är något som ofta upplevs fullständigt olika av barn och vuxna.

Varje måltid kan vare ett eldprov för resande familjer. Vad ska vi äta? Och var? Och exakt hur mycket kaos kommer det att bli? Vi har samlat ihop ett gäng välbekanta situationer som kan uppstå under en dag.

Frukost

Frukosten är dagens viktigaste mål och den får extremt stor betydelse när man är på hotellsemester. En rejäl frukost betyder att hela gänget är redo att utforska staden eller redo för en utflykt till nöjesparken.

Vad du som vuxen ser: Massor av frukt och grönsaker, och nu utan att behöva skala och dela!

Vad barnen ser: Pannkaksbuffé. Och korv.

Lunch

Att vara på semester kan vara en enorm pärs, och en paus för lunch mitt i allt det roliga innebär ett välkommet (åtminstone för de vuxna) avbrott för att hämta andan från alla aktiviteter.

Så här lång tid tar det för dig att äta: En halvtimme.

Så här lång tid tar det för ett barn att äta: En halv sekund.

Suget i magen

Riktiga måltider lyser ofta med sin frånvaro på semestrarna och vi brukar tumma rätt rejält på våra hälsosamma matvanor. Hungern brukar slå ner som en blixt från blå himmel och man måste få något nu, nu, nu för att inte dö av hunger. Även om detta inträffar i bilen, på nöjesparken, eller om ni egentligen ska äta om typ 30 minuter.

Var du hoppas att mellanmålet ska hamna: I barnets mage.

Var mellanmålet hamnar egentligen: På marken, på tröjan, över hela händerna, på mobilskärmen, i barnvagnen eller i munnen på en fiskmås.

Middag

När man är på semester så har kvällsmiddagen ett speciellt lysande skimmer över sig men en flerrättersmiddag ser väldigt olik ut i de minsta resenärernas ögon.

Hur du känner dig: Äntligen en stund att njuta efter en hektisk dag, och en chans att få prova på läcker mat.

Hur barnet känner sig: Tiden stannar och det är sååååå tråkigt.

Men barn och vuxna har ett gemensamt: när magen blir full efter en lång och rolig dag så kommer tröttheten snabbt.

Frukosten på Scandic erbjuder alltid ett brett utbud för alla smaker. Under middagen på hotellet kan barnen välja ut sina egna favoriträtter från Sigge-menyn, eller så kan ni beställa en barnportion från à la carte-menyn till halva priset. På många Scandic-hotell finns det dessutom ett lekområde eller en lekhörna i direkt anslutning till restaurangen.

Hur ser semestern ut genom ett barns ögon? Titta på videoserien!