Grundläggande när man reser med barn

Del 1: Packlista för familjer som reser med barn

De viktigaste sakerna att packa ner för resan är de som ska användas först

Vad ska man ta med sig på resan? Är du säker på att du packat ner allt du behöver?

Medan de vuxna oroar sig över om passen och tandborstarna är nedpackade, eller om alla verkligen har de kläder som krävs för klimatet på semesterorten, inklusive bekväma promenadskor så är barnen med intresserade av vad som finns för starten av resan.

Så de absolut viktigaste sakerna att ta med är inte tillräckligt många rena underkläder och solglasögon utan snarare (och i denna ordning):

  • Ett gosedjur
  • Underhållning
  • Diverse tilltugg

Solhattar och fina middagskläder kommer inte att vara värda någonting om någon av dessa tre saker glöms bort. Hela resan kan nämligen stå och falla med att det finns ett gosedjur att sova med. Gosedjuret måste behandlas med respekt och som vilken annan familjemedlem som helst under hela semestern. Endast det bästa är gott nog för dessa små varelser.

Även om leksaken glöms hemma efter flera påminnelser och löften om att komma ihåg att ta med den så är det aldrig för sent att vända om för att hämta den. Om avståndet verkligen är alldeles för långt så måste leksaken levereras med post.

Underhållningen och tilltugget förbrukas så snabbt som möjligt direkt i början av resan, oavsett hur långt ni har kvar till resmålet. Det måste finnas gott om material på surfplattan för att titta på/spela med, allt för att kunna hantera vägarbeten och bilköer utan kriser. Chipspåsen måste öppnas medan man fortfarande ser det egna huset i backspegeln.

När bilen äntligen rullar in på hotellparkeringen, eller tåget stannar på stationen, så undrar barnen varför de vuxna fortfarande ojar sig över alla saker som de glömt att packa ner. Alla viktiga saker var ju med, vad är problemet?!

Scandics familjevänliga hotell ligger alltid lättillgängliga, oavsett om du kommer till semesterorten med egen bil eller med allmänna transportmedel. Barn under 13 år bor gratis på hotellet och få alltid en välkomstpresent.

Hur ser semestern ut genom ett barns ögon? Titta på videoserien!